19 aug. 2018

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 19 augusti

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Idag börjar jag med det personliga med snudd på det privata för att sedan glida över mer på det offentliga.

Förra helgen hade vi en heldag med yngste sonen med familj. Vi besökte hästgården som ligger nära där vi bor, åt gott och hade det roligt tillsammans. Vi hann till och med ta ett dopp i Mälaren.

Dagen efter åkte vi 42 mil västerut för att inspektera det senaste tillskottet i familjen. Det var mellansonens familj som utökade antalet barn i familjen till tre. Nytillskottet blev en pojke och du ser honom på bilden (barnbarnet är den utan glasögon). Vi hade några fina dagar tillsammans och hann till och med ta ett dopp i havet.
Det var speciellt att vakna upp med utsikten över Oslofjorden. Det var vår utsikt under 13 år av vårt liv. 

Under veckan har jag också avslutat bilförsäkringen på den bil vi hade under de senaste Norge-åren. Jag skickade ett mejl till försäkringsbolaget som vi anlitat och bad dem avsluta försäkringen. Dagen efter fick jag ett oväntat svar från ledaren för privatförsäkringar i det stora norska försäkringsbolaget. Han skrev:
"Hei!

Du har pengene på konto senest innen 2 uker.
Takk for alle årene du har vært kunde hos oss!

Jeg var innom hjemmesiden deres i går ettermiddag og leste litt.
Mye interessant!
Gud velsigne dere!"

Det var inte så oväntat att man får några kronor tillbaka då man avslutar en försäkring i förtid. Men jag tror att det är ganska ovanligt (till och med i Norge) att försäkringsbolaget önskar sina kunder Guds välsignelse!

Då jag såg efter lite mer noggrant förstod jag hur det hängde ihop. På mitt mejl till försäkringsbolaget avslutade jag med mitt namn och under namnet stod det, som vanligt, "www.rupeba.se". 

Försäkringschefen hade tagit sig tid att gå in på vår hemsida som han fann mycket intressant och tog mod till sig att önska mig Guds välsignelse.

För dem av er som, likt försäkringschefen, följt med på vår hemsida under veckan, har kanske upptäckt något nytt den här veckan. Vi har utökat sortimentet i vår webbshop med ett antal nya böcker. Hittills har vi bara marknadsfört våra egna böcker, men det finns ju också många andra böcker som också är bra.

Gör ett besök i AFFÄREN och se själv. Du hittar AFFÄREN HÄR. Där kan du läsa vår affärsidé:

"Vi vill med rupeba producera och förmedla kristen undervisning i tal och skrift till "uppbyggelse, uppmuntran och tröst" (1 Kor 14:3).
Eventuellt överskott av verksamheten återinvesteras i rupeba hb för att producera och förmedla mer kristen undervisning."


Där finner du till exempel Sebastian Staksets senaste bok. Läs den!!! Du kommer att bli berörd och utmanad.

Där finner du också ett par nyare bibelöversättningar. Perfekt att ge till nyfrälsta, men också perfekt för den vane bibelläsaren att få möta Guds ord med nya ord.


Som du säkert vet brinner vi för att få Guds folk (och även andra) att läsa Guds ord. För tron kommer av att ta del av Gud ord, och om vi inte läser Guds ord, så blir det inte så mycket kvar av vår tro.

Var med och brinn du också!

Ha en välsignad vecka,
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: