1 apr. 2019

Dags för vittnesbörd: JAG VAR RIKTIGT DJUPT NERE

För knappt 20 år sedan, vid millennieskiftet, hade Peter Ahlman förlorat allt. – Jag var en bruten människa som hade testat allt i livet; sex, droger och rock´n roll. Jag hade misslyckats med det mesta man kan misslyckas med, berättar Peter Ahlman för Inblick på ett café.

År 2000 var han hemlös och bodde i trappuppgångar, knarkarkvartar, på bänkar och bland buskar. Han kämpade med relationer och med att bli fri från sitt beroende.
– Jag var riktigt nere i djupet. Jag var trött på livet och mycket sjuk. Det enda som höll mig vid liv var drogerna, berättar Peter Ahlman för Inblick....


...En dag när han gick mot Rosengård där han bodde knackade han symboliskt på en dörr enligt Matteusevangeliet: "Be, och ni ska få. Sök, och ni ska finna. Bulta, och dörren ska öppnas för er. För var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar ska dörren öppnas." (Matt. 7:7-8)
När han knackat på dörren fick han syndanöd.
– Jag fick sjuk syndanöd och tänkte på vilken skitstövel jag var. Jag insåg att om Gud skulle komma nära mig, skulle... Peter avslutar inte meningen utan säger:
– Jag var livrädd.
När Peter kom hem till kollektivet tog han fram en bok och sa trots sin rädsla: "Gud om du finns så kom".
– Det var något som kom. Det gick som en våg i kroppen. Det var en så fantastisk känsla. Jag ställde mig upp och skrek "Jag är frälst."


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: