14 aug. 2023

Är vi där nu?


William Booths profetia om den yttersta tiden:

1/ Religion utan den helige Ande
2/ Kristendom utan pånyttfödelse
3/ Förlåtelse utan syndabekännelse
4/ Politik utan Gud
5/ Himmel utan helvete

Är vi där nu?

________________

Emmanuel Minus skrev ned en profetia som frambars av en 90 år gammal kvinna i Etnadal, Norge

Här kommer en del från den profetian:

LJUMHET OCH AVFALL I KRISTENHETEN
"Jag såg att det kommer en ljumhet utan motstycke bland kristna. Ett avfall från sann och levande kristendom. De kristna kommer inte att vara öppna för rannsakande förkunnelse tiden före Jesu återkomst.

De kommer inte att lyssna om synd och nåd, lag och evangelium, bot och bättring. I stället kommer en annan slags förkunnelse, en slags lyckokristendom. Det gäller att bli framgångsrik och nå fram. Det handlar om materiella saker på ett sätt Gud aldrig hade lovat det.

Kyrkor, frikyrkor och bönehus blir mer och mer tomma. I stället för en förkunnelse om att ta sitt kors och följa Jesus, blir det underhållning, konst och kultur, där det skulle vara väckelse, nöd och omvändelsemöten. Detta kommer att ske i stor utsträckning strax innan Jesus kommer tillbaka och olyckan bryter lös över oss."

Är vi där nu?

_______________________

Många ser breven till de sju församlingarna i Uppenbarelseboken som en historisk karta från Lärjungatiden till Jesu återkomst. Det sista brevet, som ska vara en beskrivning på församlingen i den sista tiden säger:

"Och skriv till ängeln för församlingen i Laodicea:
Så säger han som är Amen, det trovärdiga och sanna vittnet, upphovet till Guds skapelse: Jag känner dina gärningar. Du är varken kall eller varm. Jag skulle önska att du vore kall eller varm! Men eftersom du är ljum och varken varm eller kall ska jag spy ut dig ur min mun. Du säger: Jag är rik, jag har fått rikedom och behöver ingenting. Och du förstår inte att just du är eländig, ynklig, fattig, blind och naken. Jag råder dig att köpa guld av mig som är renat i eld så att du blir rik, och vita kläder att skyla dig med så att din skamliga nakenhet inte syns, och salva att smörja dina ögon med så att du kan se.
Alla som jag älskar tillrättavisar och tuktar jag. Visa därför iver och vänd om! Se, jag står vid dörren och knackar. Om någon hör min röst och öppnar dörren, ska jag gå in till honom och hålla måltid med honom och han med mig" (Upp 3:14-20).
Där beskrivs en församling som tycker allt är bra, och som inte märker att Jesus inte finns med utan står utanför och knackar på.
Är vi där nu?
_______________________


Inga kommentarer: