1 aug. 2023

Studera budskapet i Pride innan du ställer dig under flaggan

 

(Bildtext: Hbtq-rörelsens fokus ligger inte i att kyrkor behöver bli mer välkomnande gentemot homosexuella, utan att bekämpa kyrkans ideal och ersätta dess syn på kön och moral med en ultraprogressiv filosofi med individens oberoende i centrum, menar Per Ewert. (Bild från Pride 2022.) Foto: Maja Suslin/TT)

- Per Ewert i Världen idag (Publi.27/7) -
Nästa vecka utspelas det som, åtminstone bland svenska politiker och media, tycks uppfattas som landets viktigaste uttryck för demokratins bevarande: Stockholm Pride. En tillfällig besökare från en ideologisk planet en bit ifrån RFSL:s huvudkontor skulle dock troligen ge en annan slutsats av evenemangets fokus.

En saklig analys av det officiella programmet ger intrycket av Pride främst som ett uttryck för en stark sexualisering av det offentliga rummet och ett radikalt uppror mot etablerade normer, framför allt på relationsområdet. 

”Relationsanarki” lyfts i flera Pride­seminarier fram som ideal. Kinkykvarteret, med sitt fokus på våldsutövning, dominans och smärta i lusthöjande syfte, fortsätter som tidigare. Flera arrangörer lyfter även fram ”chemsex” – hur droger används som en del i sexlivet. Propagerandet för prostitution fortsätter, i år uppsminkat som ”sexarbete”. Arrangören Red Umbrellas hemsida visar dock att man i likhet med RFSL och RFSU vill legalisera prostitution. 

Läs mer här: https://www.varldenidag.se/ledare/studera-budskapet-i-pride-innan-du-staller-dig-under-flaggan/repwgx!O0xMfKYXAQCmyy4LOsifw/

Inga kommentarer: