11 aug. 2023

Trettio år senare...


I onsdags publicerade vi en profetia som Emanuel Minos 1968 skrev ned från en 90-årig dam (om du missade den rekommenderar jag att du läser den först). 

Trettio år senare (ca 1998) skriver Emanuel Minos detta:

För ett tag sedan fann jag ett gulnat papper i en koffert. Det var en syn jag  hade skrivit ned 1968. Efter ett möte i Etnedalen i Valdres kom en dam på 90 år bort till mig och berättade om det Gud hade talat till henne. Jag skrev ned synen, men då jag kom till Oslo, ansåg både jag och min hustru att den var för radikal och märklig för att kunna offentliggöras.

MYCKET ÄR UPPFYLLT
Men då jag nu, 30 år senare läste den fick jag en helt annan uppfattning. Först är det väldigt viktigt för mig att understryka att jag på intet ger en profetia samma värde som Skriften. Det står att en profeterar och två eller tre prövar det (1 Kor 14:29). Men det är många intressanta saker i denna syn som är mycket aktuella i vår tid. 
Detta är orsaken till att jag börjat dela det hon berättade.

SAMBOFÖRHÅLLANDEN
Kvinnan bad mig mig ta mod till mig och varna och berätta om synen när "tiden närmar sig". Synen tog upp en rad ämnen: Kvinnan såg att samboförhållanden och otrohet skulle tillta i stor utsträckning. 1968 var detta så okänt att man inte ens använde begreppet sambo, därför beskrev kvinnan det som att de levde som gifta utan att vara gifta.

HOMOSEXUALITET
Fram till 1972 gav norsk lag ett straff på ett års fängelse för "otuktiga handlingar mellan män". Kvinnan såg att "synd mot naturen", det vill säga homosexualitet, skulle tolereras innan Jesus kommer tillbaka.

TV-PROGRAM
Kvinnan såg att det skulle bli ett stort utbud på TV-skärmen. Då var det TV-monopol och norska statstelevisionen, NRK, var allenarådande. Hon såg att det skulle bli ett stort utbud som visar grovt våld som underhållning och att detta skulle påverka folket och sprida sig i samhället. Kvinnan sa att de mest intima saker som sker i äktenskapet kommer att visas i rutan.

Jag protesterade starkt och sa att vi har ju paragrafer som förbjuder detta. Men då sa den gamla damen: "Detta kommer att ske och du kommer att se det uppfyllas.  Lagar som vi nu har kommer att brytas ned och det mest oanständiga kommer att visas inför våra ögon".

INVANDRING
1968 kände man inte till begrepp som invandring och invandrare. Men ändå sa kvinnan att folk från fattiga länder kommer att strömma in i Europa. Hon sa också att folk kommer att tycka illa om att de kommer och behandla dem illa, som judarna före kriget.

Jag protesterade igen och menade att vi har lärt oss kriget. Då rann tårar ned för den gamla kvinnans kinder och hon sa: "Det kommer inte jag att få uppleva, men du, Emanuel Minos, kommer att få uppleva det!"

LJUMMA KRISTNA
Kvinnan såg ljumhet och avfällighet från sann och levande kristendom bland de kristna. Hon såg underhållning, konst och kultur, där det skulle vara väckelse, nöd och omvändelsemöten. Kyrkor, frikyrkor och bönehus, skulle bli mer och mer tomma. Dessvärre ser vi att det är så på många platser idag, både i kyrkliga och frikyrkliga sammanhang.

FRED OCH NEDRUSTNING
1968 var mitt i det kalla kriget och länderna rustade upp. Det var ingen som hade en tanke på den fred och avspänning man kan se idag (ca1998).

DET TREDJE VÄRLDSKRIGET
Det ser ut som om uppryckandet (1 Tess 4:16-18) sker strax innan tredje världskriget bryter ut i den gamla kvinnans syn. Den som har fått sina synder förlåtna och har Jesus Kristus som Frälsare och Herre är trygg.

Inga kommentarer: