10 dec. 2019

Frälsningsarméns Sverigechef: Vår syn på samkönade relationer har inte förändrats

En kvinna som lever i ett samkönat äktenskap blev nyligen soldat inom Frälsningsarmén i Norge. Enligt den svenska ledningen skulle det inte kunna hända i Sverige eftersom Frälsningsarmén styrs av internationella regler.

Det var den 1 september som kvinnan invigdes till frälsningssoldat. Händelsen var historisk, men enligt Bente S. Gundersen, biträdande ledare för Frälsningsarmén i Norge, Island och Färöarna, innebar det ändå inte att Frälsningsarméns grundläggande inställning till samkönade relationer hade förändrats. Däremot sa hon till Vårt Land att de lokala kårledarna alltid har kunnat bestämma vilka som ska bli soldater.


Clive Adams, ledare för Frälsningsarmén i Sverige och Lettland, menar att uttalandet inte är korrekt.


– Frälsningsarméns syn på samkönade relationer och vem som kan bli soldat har inte förändrats och det kan inte tolkas på lokalplanet på det sätt som det står i den norska tidningen, säger han till Dagen.


Clive Adams, som tillsammans med sin hustru var ansvarig för Frälsningsarmén i Norge 2010–2013, betonar samtidigt att han inte vill prata om Norge utan om Frälsningsarméns förhållanden i Sverige.


– Jag har varit i kontakt med våra internationella ledare i Frälsningsarmén och fått bekräftat att det jag säger är Frälsningsarméns ståndpunkt: Alla måste förhålla sig till samma regler.


Läs mer här:  https://www.dagen.se/nyheter/fralsningsarmens-sverigechef-var-syn-pa-samkonade-relationer-har-inte-forandrats-1.1630590

Inga kommentarer: