26 dec. 2019

Präst i Luleå avkragas efter konfirmandundervisning

(Idag är det Annandag Jul, martyrernas dag. Vi kanske inte har så många martyrer i Sverige idag, men visst börjar det bli trångt för bibeltroende kristna idag /PB)

- Dagen -
Domkapitlet i Luleå stift har avkragat en präst som beskrev sina personliga åsikter om homosexuella relationer samt evolutionsteorin på ett konfirmationsläger.
– Jag skulle bli oerhört förvånad om beslutet står sig oförändrat i överklagandenämnden, säger advokat Andreas Stenkar Karlgren.


Den nu avkragade prästen ansvarade i somras för ett konfirmationsläger i Norrbotten. Vid en lektion skulle gruppen diskutera kärlek, relationer och sex och på en direkt fråga från en av konfirmanderna om hur prästen såg på bland annat samkönade relationer svarade prästen att den personliga uppfattningen var att det inte var tänkt att det ska vara så.

Detta resulterade i en lång diskussion som prästen i samtal med domkapitlet i Luleå har beskrivit som "jättejobbig".

Vid en annan lektion kom evolutionsteorin upp, något som prästen är skeptisk till. I samtal med domkapitlet har prästen sagt sig varken tro på teorin – eller att människan kommer från aporna.

I slutet av sommaren gjorde flera av konfirmandernas föräldrar en anmälan till domkapitlet i Luleå vilket blev starten på den process som nu har resulterat i att prästen har förklarats obehörig att utöva kyrkans vigningstjänst som präst.


Läs mer här (Betallänk):  https://www.dagen.se/nyheter/prast-i-lulea-avkragas-efter-konfirmandundervisning-1.1636566

Inga kommentarer: