27 dec. 2019

"Kristendomen för med sig goda frukter för Sverige"

- Dagens Nyheter -
INSÄNDARE. Demoraliseringen i Sverige är långt gången. Folk skryter över sådant som man förr skämdes för. Men faktum är att den kristna tron för med sig goda frukter, skriver David Billström.

Rapporter och undersökningar läggs fram angående samhällets olika problem. Men sunt förnuft räcker långt. Det man sår får man skörda. Det fungerar både på vete och ogräs och gott och ont....


... Man vill ha del av det goda i livet, men gör allt för att hålla sig själv och barnen borta från Gud. Inte undra på att tomheten infinner sig. Man kan inte ge vad man inte har. Att försöka med moraliska pekpinnar samtidigt som man förnekar Gud, det blir bristfälligt och kraftlöst.

Demoraliseringen i Sverige är långt gången. Folk skryter över sådant som man förr skämdes för. Sverige måste inte omfamna den kristna tron, men förundras inte då heller över tilltagande ondska i samhället. För faktum är att den kristna tron för med sig goda frukter. Det kan vem som helst se historiska bevis på, om man vill.

Den kristna trons centralgestalt, Jesus Kristus, förvandlar människors hjärtan. Och det är våra hjärtan som behöver förvandlas. För varken jag eller du, är så präktiga som vi tror och menar oss vara. Må nådens och försoningens budskap ljuda i detta land igen.


Läs mer här:  https://www.dn.se/asikt/kristendomen-for-med-sig-goda-frukter-for-sverige/

Inga kommentarer: