3 dec. 2019

Låt inte traditionerna skymma julens kärna

- Stefan Gustavsson i Världen idag -
Det julen handlar om är att Gud har gett sig till känna, här på jorden. Att Gud har kommit till oss – vi som skapades till hans avbilder – som en människa och att han föddes in i det mänskliga släktet. Han blev en av oss för att definitivt återknyta den brutna kontakten. Som Johannes skriver i sitt evangelium: ”Och Ordet blev människa och bodde bland oss, och vi såg hans härlighet … och han var fylld av nåd och sanning” (Joh 1:14; B2000).


De fyra söndagarna i advent finns för att hjälpa oss att gradvis ta in julens budskap att Gud har besökt sin skapelse. Han är inte längre okänd, han är inte längre bara aningen om någon som finns bortom universum. Han har visat oss vem han är, mitt i den mänskliga historien. Som Johannes fortsätter: ”Ingen har någonsin sett Gud. Den ende sonen, själv Gud och alltid nära Fadern, han har förklarat honom för oss” (v 18).

Det finns många anledningar att fira jul och glädja sig över alla de härliga traditioner som hör julen till, hela vägen från advent till nyår. Men låt inte traditionerna skymma honom som julen handlar om. Då väntar en härlig advents- och jultid.

Läs mer här: https://www.varldenidag.se/ledare/lat-inte-traditionerna-skymma-julens-karna/repskd!HL2dRJpU1HJF0MYjiR9rzA/

Inga kommentarer: