24 nov. 2020

"För en del kommer det att bli en fruktansvärt jobbig jul"



- Joanna Górecka i AFTONBLADET -

Många människor lever i fattigdom, ensamhet eller hemlöshet. Utsatthet som blir särskilt påtaglig när julen börjar närma sig, och desto mer när landet lamslagits av en pandemi.

Frälsningsarmén brukar bjuda på jul i gemenskap till allt från hemlösa till personer som känner sig ensamma. Något sådant firande kommer det inte att bli i år.

– Men vi försöker hitta andra lösningar och vara så flexibla vi kan. Vi skulle gärna vilja göra så mycket, det är så många som far illa av ensamheten, säger Christer Svensson, verksamhetschef på Frälsningsarmén i Uppsala.

I viss mån kommer firanden ordnas på Frälsningsarmens stödboenden och härbärgen men verksamheten satsar i år extra mycket på den årliga julgryteinsamlingen, så att den som saknar pengar eller närstående ändå kan få fira jul. Sedan delas matkassar, julklappar, pengar och presentkort till utsatta familjer och ensamstående.

– Förra året hjälptes 123 hushåll i julutdelningen. Vi brukar göra insamligen lite festligt på stan med musikanter, men i år får vi mobilisera digitalt säger Christer Svensson.

Läs mer här:  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/rgMeBK/for-en-del-kommer-det-att-bli-en-fruktansvart-jobbig-jul

Inga kommentarer: