27 dec. 2020

Dagens andakt den 27 december


 Detta (Jesus) är min älskade son. Lyssna till honom. ”(Joh 9:7)

Under vår tid i Norge bodde vi inte så långt från den svenska gränsen. Vanligtvis kunde vi ratta in de svenska radiosändningarna. Ibland på morgnarna låg jag i sängen och försökte ställa in rätt kanal. Men störningarna var ofta ganska starka, och bruset överröstade sändningen. Då fick jag försöka ställa in kanalen på nytt eller hitta en annan frekvens, för jag ville så gärna höra nyheterna och den svenska morgonandakten. Det krävdes då en stunds aktivt lyssnande och skruvande, så att jag kunde höra var sändningen gick fram och hördes allra bäst.

Gud är i sändning till oss människor hela tiden. Han har ständigt något han vill säga oss; ord av uppmuntran, ord av förmaning eller ord av tröst. Men ibland finns det så mycket störningar innan budskapet når fram till oss, att vi har svårt att uppfatta vad han säger. För det mesta, när detta händer, ger vi upp och stänger av. Men ibland måste vi ta oss lite tid att justera inställningen i vår mottagarapparat och ordna förhållandena så bra vi kan, för att vi ska kunna uppfatta vad han säger. Det gör vi genom att i stillhet lyssna koncentrerat och justera våra mottagningsförhållanden så att vi hör så bra som möjligt.

BÖN

Jesus tack för att du sänder ditt budskap till oss människor hela tiden, varje dag. Hjälp mig att idag lyssna noga, även om det finns många störningar, som vill förhindra att jag uppfattar din röst.

 

Inga kommentarer: