26 dec. 2020

Pastorer i Kina går under jorden

(Bilden: Många pastorer i Kina har gått under jorden för att förbereda sig för ”kampen som ligger framför”, rapporterar en missionsorganisation. Bilden visar en underjordisk kyrka i Peking. Foto: Greg Baker/AP/TT)

- Världen idag -

Tiotusentals kinesiska husförsamlingspastorer och evangelister har försvunnit under 2020, uppger missionsorganisationen Asia Harvest i sitt senaste nyhetsbrev. De flesta av dem ska fortfarande vara vid liv och ha försvunnit självmant för att gömma sig från myndigheterna.

I Asia Harvests nyhetsbrev för december framgår det att situationen för kinesiska troende har varit extremt svår i Kina under 2020. De menar att kommunistpartiet förbereder ”för vad som verkar som ett slutgiltigt angrepp för att försöka få bort kristendomen från landet en gång för alla”.

Missionsorganisationen nämner bland annat att myndigheterna tänker förvränga evangeliet, där det öppet har annonserats planer på att ”omtolka” Bibeln och andra religiösa texter så att de kommer att ha ”socialistiska kännetecken”.

Läs mer här:  https://www.varldenidag.se/nyheter/pastorer-i-kina-gar-under-jorden-mikrar-sina-id-kort/reptks!geHfElvcwGQz9oTQvqZ6Yw/

 

Inga kommentarer: