27 dec. 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 27 december


 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Bilden: Jag skrev förra söndagen att jag vid julgrytan i Västerås spelade "I´m dreaming of a white Christmas". Men då jag spelat färdigt började det regna. Snöa gjorde det däremot i norska fjällen där de norska barnbarnen firar jul tillsamman med sina föräldrar.
 
I måndags var jag med på yngste sonens digitala bibelstudiegrupp. Vi avslutade terminen med de tre sista kapitlen i Uppenbarelseboken.

Vi är nu inne i slutfasen av ledarkursen för lärjungaträningsprogrammet. Vi kommenterar varje vecka deltagarnas loggböcker från den dagliga stunden med Herren samt de bibelstudium de skrivit under förra veckan. Vi har under åren kommenterat hundratals loggböcker och bibelstudier i olika kurssammanhang, men jag tror inte vi har haft någon grupp som överträffar den som vi nu har. Både i engagemang och kvalitet. (Om du känner någon som har gått kursen tidigare, tala inte om det för dem).

Den gångna veckan har vi också passat på att fira jul. Äldste sonen med familj firade jul hemma i Borås. Mellansonen med familj bor i Norge och kunde inte åka till Sverige och de svenska föräldrarna fick inte lov att åka till Norge, så de bestämde sig för att fira jul bara med sin familj i sin fjällstuga i Valdres, Norge. Vi skulle träffat yngste sonen från Stockholm med familj, men de hade under veckan umgåtts mycket med en släkting som dagarna före jul fick bekräftat att han hade drabbats av Covid 19. Så Stockholmsfamiljen fick gå i karantän i stället för att träffa släktingar.
 
Men på julaftonskvällen klockan åtta träffades vi alla 16 i ett digitalt julfirande där vi fick se varandra och berätta om våra olika julfiranden. 

På kåren i Västerås hade vi digital gudstjänst på juldagen klockan 11:00 och idag har vi som vanligt gudstjänst klockan 15.00.

Nästa söndag då jag skriver "Tidig söndagsmorgon" har det hunnit bli 2021. Hur ska det nya året bli? Vad vill du åstadkomma under året som kommer? Hur vill du utvecklas under 2021? Jag kommer att skriva lite mer om de frågorna i mellandagarna.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky
 

Inga kommentarer: