27 mars 2022

Tidig söndagsmorgon i Örnsköldsvik 27 mars


 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Den här söndagen vaknar vi upp i Örnsköldsvik (bilden). Tidigare i veckan hade vi samling för vår hemgrupp. Hemgruppssamlingarna hade vi en längre period haft genom datorerna under pandemin. Därefter har vi haft våra hemgruppssamlingar på kåren (för att bättre hålla avstånd). Men denna vecka hade vi för första gången på länge vår hemgrupp där det ska vara, i hemmet.

Just nu har vi en serie på kåren i Västerås där varje hemgrupp har ansvar för varsin söndagsgudstjänst. Vår hemgrupp ansvarar för mötet det 3 april och planeringen av mötet var en huvudpunkt då vår hemgrupp träffades den här veckan.

Lite senare i veckan var det samling för vår studiegrupp där vi går igenom Uppenbarelseboken kapitel för kapitel. Resultatet publiceras sedan veckan efter på Youtube på Bibelkanalen. Du är välkommen att följa med där om du vill.

Men nu är det söndagsmorgon och vi medverkar på en undervisningshelg för Distansbibelskolan Norr. Att undervisa vuxna människor som har investerat ett helt år för att studera Bibeln är ett stort privilegium. Jag har svårt att tänka mig en mer inspirerande grupp att få undervisa. Flera av deltagarna har länge haft en dröm att gå på Bibelskola, men inte haft möjlighet att ta ledigt ett år för att studera Bibeln. Och så dyker möjligheten upp att få studera studera på distans samtidigt som man jobbar i sitt vanliga jobb. Under bibelskoleåret är det 4-5 helger där man samlas fysiskt. Det är bara att gratulera Ågesta folkhögskola och kåren i Örnsköldsvik att de lyckats genomföra den här kursen under så många år.
Vår uppgift denna helg var att undervisa om Galaterbrevet, Efesierbrevet, Filipperbrevet, Lärjungaskap och Guds rike. 

De deltagarna som hade rest längst till den här helgen var en billast deltagare från Haparanda. Dom hade rest lika långt som vi från Västerås.

Efter ett tidigt morgonbibelstudium och förmiddagsgudstjänst idag ska vi resa tillbaka till Västerås och förbereda oss för den kommande veckan.

Ha en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: