20 mars 2022

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 20 mars

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen! Veckan har innehållit mentorssamtal och många timmars skrivande. 

Rut håller på med slutarbetet på att översätta ännu en bok till svenska för ett kristet bokförlag. Och jag håller på att skriva färdigt "PSALMBOKEN", en andaktsbok med utgångspunkt i de 150 psalmerna i Psaltaren. Boken gavs ut för några år sedan och den första upplagan, som inte var så stor, blev fort slutsåld. Den nya upplagan är omarbetad och till varje psalm finns, förutom andakten, en kommentardel. "PSALMBOKEN" kommer att ingå som del 7 i nya GT-boken. Vi räknar med att den ska komma ut i början av höstterminen. Du kan läsa mer om den här: https://rupeba.se/home/#!/products/gt-boken---6-delar-i-studiep%C3%A4rmar---peter-baronowsky.

Under veckan har jag också börjat publicera de tre första delarna av mitt vittnesbörd. Det kommer att bli lite mer än tjugo korta berättelser. Det kommer en ny del måndag, onsdag och fredag de närmaste veckorna. De sista avsnitten kommer veckan efter påsk.

Du kanske undrar varför jag lägger ut vårt bröllopskort idag. Det handlar inte så mycket om oss. Det handlar om vår brudnäbb. I går var hon, tillsammans med sin man, på besök hemma oss i Irsta på middag. Brudnäbben är ett kusinbarn till Rut.

Vår brudnäbb har blivit 53 år äldre än då kortet togs (Det har förresten även vi blivit). Vi har träffat henne någon enstaka gång sedan kortet togs, men det var många år sedan. För några år sedan var det nära att vi träffades i Riga. Så här gick det till. Rut och jag var tillfälligt ansvariga för kåren i Riga. Under påskhelgen hade vi besök av Södertälje musikkår och vi åkte med dem som värdar i bussen till en musikgudstjänst i Daugavpils nära gränsen till Belarus. Det tar en hel del timmar att köra till Riga så reseledaren hade ordnat med en gissningstävling i bussen för att få tiden att gå. En fråga var hur många år Rut och Peter hade varit gifta. Rätt svar var att det var femtio år sedan och vi kunde tala om att det just den dagen var vår bröllopsdag. Då vi senare hade kommit tillbaka till Riga och musikanterna hade kommit till sitt hotell åkte musikmästaren och en av musikanterna upp i hissen. I samma hiss åkte också vår brudtärna som var i Riga med sin man för en weekend. Hon såg på deras jackor att de kom från Frälsningsarmén i Sverige. Så vår brudtärna tog mod till sig och frågade om de kände Rut och Peter Baronowsky. Ja, svarade musikmästaren de är i Riga just nu och vi har varit tillsammans med dem hela dagen. Då sa vår brudtärna att hon hade varit brudtärna på vårt bröllop. Musikmästaren svarade då bestämt att det hände för femtio år sedan. Jag vet inte om vår brudtärna tappade hakan, men konfunderad blev hon nog då en främmande man i en hiss i Riga berättade för henne att det var femtio år sedan hon var vår brudtärna.

Idag är det söndag:
- Ett av våra Stockholmsbarnbarn blir tonåring idag.
- På förmiddagen ska vi gå en långpromenad med några goda vänner.
- På eftermiddagen ska vi gå på gudstjänst på Frälsningsarmén i Västerås
- I morgon kommer del 4 i mitt vittnesbörd. Det heter avsnittet heter "Ett nytt språk".

Jag önskar dig en välsignad ny vecka
/Peter Baronowsky


Inga kommentarer: