13 mars 2022

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 13 mars

 

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Förra söndagsmorgonen vaknade vi upp i Moss (Norge) där vi besökte "Norgefamiljen". Tidigare i veckan hade döttrarna i Norgefamiljen ringt och frågat om vi kunde följa med dem på gudstjänst på kåren i Moss, och det ville vi naturligtvis gärna. Lokalen var välfylld då vi kom upp till kåren (bilden). Vi kände igen många i lokalen. Kåren i Moss har varit vår "hem-kår" i tretton år. En stund in i gudstjänsten var det dags för söndagsskolan att gå ned i ungdomsvåningen för söndagsskola och ungefär en tredjedel av mötesbesökarna försvann! Imponerande tyckte jag. Annars ser det ut som söndagsskolan dessvärre har blivit nerlagd på många platser.

I torsdags kväll hade jag ett bibelstudium för Heart Stockholm som är en del av Heart of Evangelism med Sebastian Stakset. Ämnet jag hade fått för bibelstudiet var "Närmar vi oss tidens slut? Vad står det i Bibeln?". Jag hade fått höra i förväg att många av dem som skulle vara med var relativt nya kristna och att de hade en del frågor om den sista tiden. Speciellt med tanke vad som händer i Europa just nu. 

Ämnet jag fick består av två frågor:
1/ Den första frågan är lätt. Jag kan svaret! Frågan var "Närmar vi oss tidens slut?". Svaret är: "Ja!" Vi har närmat oss tidens slut i tvåtusen år och för varje dag som går kommer vi närmare!
2/ Den andra frågan, "Vad säger Bibeln?", kräver ett längre svar. Det finns faktiskt inget ämne i Nya Testamentet som det står mer om än just om tidens slut och Jesu återkomst. Jesus har ett av sina längsta tal om detta (Matt 24-25) och alla som skrivit något i Nya Testamentet säger något om detta. Till och med Judas som bara har skrivit ett enda litet kapitel i Bibeln nämner detta ämne tre gånger!

Idag är det söndag och vi ska åka till Stockholm för att träffa "Stockholmsfamiljen". Vi ska följa med dem på gudstjänst i deras hemförsamling Filadelfia och sedan äta lunch tillsammans. Det ska bli roligt att få se det ombyggda Filadelfia med rulltrappa upp till gudstjänstlokalen. Men allra roligast är det att få träffa barn o barnbarn.

PS 
På vägen hem från Norge fick vi till och med träffa en representant för "Boråsfamiljen". Vi stannade till i Borås och gick in på Boråssonens arbetsplats och lämnade något som Rut stickat till det yngsta "Boråsbarnbarnet". Tänk att få träffa representanter för alla tre familjerna. På samma vecka. Det händer inte så ofta.

Med önskan om en välsignad vecka. Vi hörs igen om en vecka - "Om Herren dröjer"
/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: