24 feb. 2022

Be för Ukraina

 


- Världen idag -
Ukrainas kristna samlas i bön: Vi är mer enade än någonsin

Mängder av bönesamlingar äger rum bland de kristna i den ukrainska staden Poltava. Det berättar församlingsledaren Dmitry Laptev för Världen idag. Rysslands beslut att erkänna de rebellkontrollerade republikerna i Donbas har lett till en stor enhet bland landets kristna, säger han.

Dmitry Laptev är ledare för församlingsgemenskapen Union Light of Life Churches, i Poltava med omnejd, som är vänförsamling till den svenska missionsorganisationen Trosgnistan.

Via Messenger-meddelanden till Världen idag vittnar han om hur Ukrainas kristna församlingar från olika samfund förenas mer än någonsin, i en gemensam bön om att Gud ska välsigna och rädda deras land.

”Bönemöten hålls i varenda kyrka, lokala församlingar förenas i bön i alla städer, i alla distriktscenter och byar! Detta visar oss att när vi står inför fara erkänner vi oss alla som barn till en Fader, oavsett bekännelse och samfund. Vi upplever verkligen att vi är Kristi församling i dag”, beskriver han.

Läs mer här: https://www.varldenidag.se/nyheter/ukrainas-kristna-samlas-i-bon-vi-ar-mer-enade-an-nagonsin/repvbw!FAXS5elEbji1DGeoh4PCKg/

Inga kommentarer: