27 feb. 2022

Tidig söndagsmorgon i Nässjö, 27 februari

 

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Det är som att vakna upp ur en mardröm och finna att mardrömmen är sann. Det är krig i Europa! En stormakt angriper oprovocerat ett mycket mindre land och angriper med full styrka med stora stridskrafter i luften och på marken. Vad kan man göra? Man kan be för Ukraina och Ukrainas folk. Man kan också hjälpa till materiellt. Frälsningsarmén har startat en stor insamling till Ukrainas folk. Du kan läsa mer på www.fralsningsarmen.se.

Samtidigt som livet utsätts för enorma påfrestningar i Ukraina börjar livet återgå till något som liknar "normalt" i Sverige. På gudstjänsten i Västerås förra söndagen stod stolarna uppställda i raka led utan markerade tomma stolar i stolsraderna. Vi hälsade på varandra, tog i hand och till och med kramade varandra!

I tisdags var det samling för vår "Hemgrupp" där vi fick tillfälle att be för situationen i Ukraina och våra böneämnen för vår kår och våra personliga böneämnen.

Denna söndagsmorgon vaknar vi upp på Frälsningsarmén i Nässjö (bilden). Vi var inbjudna att medverka i en dag med rubriken "Att vara kår 2022". Ett fantastiskt initiativ av kåren i Nässjö. Dagen, som vände sig till kårerna i norra Småland innehöll sex föreläsningar i olika ämnen. Rut hade fått ämnet: "Utmaningar och möjligheter i en förändringsprocess" och mitt ämne var "Det handlar om mig" och handlar om att kårens förnyelse och framgång inte bara bygger på program och strategier utan framför allt på den enskilde medlemmens relation och överlåtelse till Gud.

Dagen överträffade alla förväntningar. Möteslokalen var fylld av deltagare som kom från många olika kårer och församlingar. Och, Gud var där!

Dagen avslutades med en gudstjänst där Josefina Gniste ledde oss in i lovsång och Rut predikade.

Nu är det söndagsmorgon och vi ska få vara med på kårens gudstjänst där jag fått förmånen att medverka med predikan.

Med önskan om Guds välsignelse till dig som läser detta
/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: