16 feb. 2022

Mina tre bästa råd till dig som är kallad till tjänst för Gud

 


Förra veckan hade jag förmånen att få tala till de nya löjtnanterna i Norge. Ämnet var att tala om vad alla borde veta då man står i början av sin tjänst. Här kommer mina tre bästa råd (Jag har gjort en del omformuleringar så att råden inte bara ska vara för löjtnanter i Norge):

1/ Du är kallad till tjänst för Gud. Det är en viktig kallelse, men det är inte din viktigaste kallelse. Det finns en kallelse som är viktigare: Du är kallad till gemenskap med Gud! ”Gud är trofast, han som har kallat er till gemenskap med sin Son Jesus Kristus, vår Herre(1 Kor 1:9). Om det inte börjar där kommer också fortsättningen att bli fel.

Han utsåg tolv som han kallade apostlar. De skulle vara med honom, och han skulle sända ut dem att predika(Mark 3:14). Det är många som bara har hört ”sända ut dem…” och glömt bort att "vara med honom".

Det är sant att Jesus sa: Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar!” Matt 28:19. Men före detta sa han: ”Nej, när du ber, gå in i din kammare och stäng din dörr och be till din Far som är i det fördolda. Då ska din Far, som ser i det fördolda, belöna dig”. (Matt 6:6).

För att leva i gemenskapen med Gud är det några saker du bör skaffa dig: 

a) Skaffa dig goda vanor. Ha din stilla stund varje morgon. Läs Bibeln, lyssna, och skriv ned vad Gud talar till dig. Det finns många Guds tjänare som bara läser Bibeln för att hitta något som ”de andra” borde få höra. Bli inte en av dem.

b) Skaffa deg en bönepartner. Träffa varandra eller ring varandra en gång i veckan, berätta för varandra vad Gud har talat och be för varandra.

2/ När ni möter motgångar och problem (för det kommer ni att göra): Håll ut! Ge inte upp för fort! Kom igenom problemen med Guds hjälp.
Räkna det som ren glädje, mina bröder, när ni råkar ut för olika slags prövningar. Ni vet ju att när er tro prövas ger det uthållighet”. Jak 1:2-3. De som står i en tjänst för Gud idag är de som överlevde de första motgångarna och prövningarna. Kom ihåg att det blir bättre på andra sidan prövningarna.

3/ Skaffa dig bra förebilder att se upp till. Läs om dom, se på dem som har bevarat glädjen och den helige Andes kraft. Var tillsammans med dem som är ”hetare” än du själv, bli smittad av dem.
Men, om du inte finner dessa förebilder. Bli en förebild själv! Var brinnande för Herren i glädje och i den helige Andens kraft! Smitta de andra.

Kom ihåg att Jesus skickar inte iväg dig på en massa uppdrag: Han går före dig, han vänder sig om, ser på dig och ler, och säger: Följ mig!

Inga kommentarer: