27 maj 2019

TA GUD PÅ ORDEN - Del 11

Uttrycket "ta någon på orden" innebär enligt ett uppslagsverk "att utgå från att någon verkligen menar vad den säger".  En synonym till att "ta någon på orden" är att "ta fasta på"

- Räkna med att Gud verkligen menar vad han säger i sitt ord!
- Ta fasta på det han säger och bygg ditt liv på det!

Detta är det elfte inlägget i serien. De tidigare inläggen i serien kan du läsa HÄR.


Här kommer det sista inlägget i serien "Ta Gud på orden". Här får du vårt bästa tips på hur du kan både läsa och höra vad Gud vill säga i sitt ord.

_____________________

Vårt bästa bibelläsningstips 

Du behöver en Bibel, en anteckningsbok och något att skriva mer.

1/ Läs ett kapitel om dagen.
Läs fortlöpande och läs igenom en bibelbok åt gången.

2/ Skriv ned vad som "talar" till dig då dy läser kapitlet.
Ibland kanske du måste läsa kapitlet flera gånger innan du hittar något som verkligen "står fram".
Det kan vara ett löfte, en förmaning, en bön eller en uppmaning. Någon gång kanske kapitlet väcker tankar hos dig som inte direkt är uttalade i kapitlet.

3/ Plocka ditt "manna" från kapitlet.
Israels barn fick under ökenvandringen manna att äta varje dag. En speciell portion just för den dagen. Vi ber i FaderVår "giv oss idag vårt dagliga bröd". Det handlar inte bara om maten vi äter utan också om det gudsordet vi äter varje dag för att överleva andligen.
Du får tro att i just det kapitel du läser finns det något som Gud vill säga just till dig för just den här dagen. Nästa gång du läser samma kapitel kanske Gud ger dig något helt annat att tugga på för den dagen.
Plocka ditt manna utifrån det du skrivit ned och formulera ditt manna så kort att du kan lära det utantill så att du kan tugga på det under dagen.
Repetera det middag och kväll.

Om du vill kan du dessutom skaffa dig en bibelläsningsvän. Läs samma kapitel och fråga varandra varje dag: "Vad är ditt manna för dagen?" Om ni inte träffas dagligen kan ni fråga varandra per telefon, SMS eller e-mejl.

Lyssna - Gud talar - Ta Gud på orden

Inga kommentarer: