24 maj 2019

"Valet att följa Gud räddade mig"

I tonåren snattade Sara Dahlberg, stal pengar och svor som en borstbindare. Men hon tog beslutet att följa Gud och har varit med om flera mirakler. Tumörer har försvunnit och hon fick ett klockrent bönesvar när en vän utmanade hennes tro. Dessutom hindrade Gud henne från ett planerat självmord och kallade henne att bli frälsningsofficer.

Sara Dahlberg hamnade i ”fel” sällskap som ung och kom på glid i tillvaron. Men hon följde med föräldrarna till kyrkan och i tonåren tog hon beslutet att leva för Jesus. En kamrat utmanade henne och sa att om Gud bara gjorde ett under så skulle minsann hon också börja tro på honom. Hon ville se att det började regna någonstans i Afrika där det aldrig brukar göra det.

Dagen efter var det stora nyheter i media om att det hade regnat i ett område i Mocambique där det inte hade regnat på 17 år, utbrister Sara.

En tid hade Sara allt hon drömt om men fem år senare var tillvaron som förbytt. På arbetsplatsen blev hon utsatt för en mardrömslik mobbning och hennes livs kärlek dog under tragiska omständigheter. Det gick så långt att Sara planerade att ta sitt liv. En helg sa hon till Gud: ”Du har till söndag kväll på dig att visa att mitt liv är värt att leva.” Under en gudstjänst fick hon förbön av en person.

Han blev plötsligt blixtstilla och sa: ”Du har bestämt dig för att ta ditt liv om inte jag talar till dig. Jag vet vad du går igenom och jag är med dig, jag har en framtid för dig!”, säger Sara.

När hon fick tumörer i båda brösten bad människor i hennes för situationen. Precis innan operationen gjorde kirurgen ett ultraljud på henne igen. Då sa han: ”Vad gör du här? Det finns ingenting att göra för mig!”

Tumörerna var helt borta och det fanns ingenting kvar, berättar Sara.

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: