19 maj 2019

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 19 maj

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Förra söndagen hände det mycket på förmiddagsgudstjänsten på Frälsningsarmén i Västerås. Musikkåren spelade, kören sjöng och lovsångsgruppen ledde församlingen i lovsången. Men det allra bästa var nog ändå diplomutdelningen.

Det var diplomutdelningen för Lärjungaskolan, Alphagruppen och Alpha ungdom. Alpha ungdom hade dagen innan haft "Den helige Ande-samlingen" med 21 deltagare.

Men nu var det diplomutdelningen. Många av dom som varit med i grupperna var inte närvarande av olika anledningar. Men dom som var där! Sökare, nyfrälsta, nya soldater, gamla soldater. Ja det var verkligen en stor salig blandning.

Senare under veckan samlades vår Hemgrupp hemma hos oss. Vi talade länge om vad som hade hänt i söndags. Normalt kanske man tänker sig att de som går på gudstjänst är kristna och de som inte är kristna håller sig långt bort från gudstjänsten, men så var det inte i söndags. Vi tackade också Gud för alla eldsjälar i kåren som brinner för att människor ska komma med och bli frälsta och vi bad också om visdom om att rätt ta hand om alla nya i kåren.

Under veckan har det även firats 17:e maj i Norge. På den dagen ringde mellansonens två döttrar uppklädda för att gå i "syttende-mai-tåget" med Reier skola (Bild 2). Flickornas pappa gick många gånger i det maj-tåget på 1980-talet.

Behöver jag säga att 17-mai är stort i Norge? Bara i lilla Moss där Jelöy Folkhögskola ligger brukar det vara en parad hela dagen med 10-20 olika musikkårer.  Om du inte visste att 17-mai är stort i Norge kan du ju se på den här bilden från Oslo (Bild 3).

Jag avslutar bildserien med en bild från vår balkong i Norge där vi senast bodde 2013-2017. (Ja, vi bodde förstås inte på balkongen)
Jag önskar dig en välsignad vecka och denna vecka inkluderar jag speciellt alla norrmän som läser detta.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: