31 okt. 2020

Jonnie Har fått ett helt nytt liv


- Från Jesus.se -

 Jonnie Ström hade suttit nästan tio år i rullstol. I somras började han återfå styrkan i kroppen och kunde mirakulöst börja gå igen.
– Jag har fått ett helt nytt liv. Det är så roligt när jag är ute och går i byn, för folk tror inte sina ögon. De stannar sina bilar och backar tillbaka för att prata med mig, berättar Jonnie.

Blev frälst på tältmöte
Jonnie blev frälst 1992. Innan dess var han väldigt negativ till allt kristet. Hans son ville börja på scouterna, men var för ung för att gå själv. Han fick börja om Jonnie följde med som ledare.

– Jag ville inte ha med kyrkor att göra. Jag får se till att det inte blir så mycket kristet i scouterna, tänkte jag.

– En av scoutledarna hade blivit helad från sin astma och bjöd in mig och min familj på ett tältmöte där hon skulle vittna. Jag trodde inte alls på det hon berättade, men sa att jag kunde komma om jag fick gå ut ur tältet när jag ville.

– Evangeliet grep tag i mig. Jag hade aldrig hört det förut. Samtidigt ville jag inte visa att jag var intresserad av budskapet om Jesus. Tältmötena direktsändes på närradion och jag smög ut till bilen och satt där och lyssnade på mötet. Mötesserien varade flera dagar och jag och min fru gick dit igen.

– Min fru som haft en tro sedan hon var liten, ägde en Bibel som jag började läsa i smyg på nätterna. Snart hade jag läst igenom Nya testamentet.

– Det var en kamp inom mig. Efter sista mötet bröt jag ihop. ”Jag vill överlämna mig till Jesus”, sa jag. Jag, min fru och vår son bad frälsningsbönen tillsammans.

Läs mer här: https://www.jesus.se/livsberattelser/rullstolen-behovs-inte-jonnie-har-fatt-ett-helt-nytt-liv/

Inga kommentarer: