24 okt. 2020

Vittnesbördet


- Från Jesus.se -

En dag, för tio år sedan, gick Maryam in i en armenisk kyrka i Teheran, vars dörr stod öppen.
– Jag såg bilder på Jesus. Det var så vackra bilder, jag kommer aldrig att glömma hans snälla ögon som gjorde mig alldeles varm, men jag visste inget om Jesus. En kvinna kom och ville att jag skulle gå därifrån. Jag förstod inte varför jag inte fick stanna och jag grät på vägen hem.

På natten efter kyrkobesöket fick Maryam en märklig dröm.
– Jag drömde att jag träffade Jesus. Jag kände igen Honom från bilderna i kyrkan. Han hade vita kläder och fantastiska ögon som tittade rakt på mig. Han tog min hand och vi gick till bergen. Jag frös, men Jesus tände en eld som värmde mig. Vi satt och pratade, ansikte mot ansikte. Jag kommer inte ihåg Hans ord, bara Hans vackra, djupa ögon som såg på mig med så mycket kärlek.
– När jag vaknade bara grät jag. Och jag kände i mitt hjärta att jag ville lära känna Jesus ännu mer.

Maryams familj hade svårt att förstå den förändring som Maryam gick igenom. De menade att hon hade fel och att hon inte kunde prata om Gud på det sätt som hon gjorde. Men Maryam visste att hon hittat rätt. Och en dag fick hon uppleva ett mirakel.
– Jag bröt mitt ben och tre läkare sa att jag måste göra en operation. Men jag ville inte att min familj skulle behöva betala för operationen och ta hand om mig efteråt. Jag bad till Gud och Han hörde mig. Mitt i natten vaknade jag och såg två män sitta vid mina fötter. Jag blev rädd, men kunde inte röra mig och sedan somnade jag om.
– Nästa dag trodde ingen på min berättelse, men när läkarna tog nya bilder på mitt ben visade det sig att benen låg rätt och att det inte längre behövdes någon operation. Läkaren blev förvånad, men jag grät av lycka och tackade Gud.

Läs mer här: https://www.jesus.se/livsberattelser/iranierna-maryam-och-mehdi-motte-jesus/

Inga kommentarer: