23 okt. 2020

Kommentar till gårdagens UTMANING

Elisha, kvinnan och oljan (FreeBibleimages.org)

Hans Hansson skickade igår en kommentar till gårdagens UTMANING om Elisha och änkan. Vi tackar Hans och här kommer inlägget:

Berättelsen om Elisha och kvinnan som fick olja i överflöd.

Tycker verkligen om den berättelsen. Ett underbart exempel på Guds omsorg och hjälp när vi som bäst behöver den och ber om den.

Några tankar:

1.       Gud utgår alltid ifrån det vi har. Hon hade en liten gnutta olja kvar efter sin make. Det enda hon ärvt förutom skulderna. Undret skedde när hon använde det som redan var hennes/som redan fanns.
Tänker på FA. Om vi ser vad vi har och utgår från det kan Gud göra under i vår vardag.

2.       Det fanns ett val för henne. Om hon avstod från barnen skulle fordringsägarna inte längre ha några krav på henne. Så är samhället i dag. Om de kristna ger upp barnen får vi ha vår kristendom i fred.

3.       Hon skulle stänga om sig. Det finns tillfällen då vi skall gå in i vår ”kammare” och  be till honom som hör i det fördolda. Då hör Han bönen i överflödande mått.

4.       Hon skulle låna upp så många tomma kärl hon kunde från grannar och vänner. Undrar om hon hade en aning om hur det skulle sluta. Det är viktigt att vi engagerar även andra i vår bönekamp

5.       När alla kärl var fyllda avstannade oljeflödet. Hon fick så mycket olja hon hade tro för. När hon sedan sålde oljan räckte betalningen både till att betala skulden och till att leva av.

Så upplever jag Guds hjälp. Den är både för det närliggande och ger välsignelser för framtiden.

Hälsningar
Hans

Inga kommentarer: