25 okt. 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås 25 oktober


 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndagsmorgon igen. Idag övergår vi till vintertid. Hur är det vi ska göra då? Ska vi flytta fram klockan en timme eller ska dra tillbaka den? Ska vi få sova en timme mer eller en timme mindre?

Jag lärde mig en gång hur jag ska tänka för att inte komma försent (eller för tidigt) till förmiddagsgudstjänsten. På våren ställer vi fram utemöblerna (=ställa fram klockan). På hösten ställer vi tillbaka utemöblerna (=ställa tillbaka klockan). Det betyder att vi nu ställer tillbaka klockan, vänder oss och somnar om. Men här kommer en varning. Många digitala klockor, smartphones och datorer ställer tillbaka klockorna automatiskt. Så det blir säkert en del förvirring även i år.

Förra söndagen åkte vi till Norge för att träffa mellansonen med familj. Dom säger att det är så svårt att komma in i Norge, men det var det inte alls. Regeln är den att om man kommer från ett EU-land får man komma in i Norge om man går igenom 10 dagars karantän på den adress man uppgett. För vår del blev det en betydligt kortare karantän eftersom vi återvände till Sverige samma dag. På bilden ser du Rut tillsammans med ett av barnbarnen på stranden nedanför det hus som vi bott i under tretton år. Först nio år på 1980-talet då vi var lärare på Jelöy Folkhögskola, och sedan fyra år på 2010-talet då vi var mentorer för de nya löjtnanterna.

I övrigt har veckan bestått av en del förberedelser, planerande och skrivande. 

Då det gäller hemsidan/Facebooksidan fortsätter vi med den långsamma läsningen av Första Petrusbrevets två första kapitel. Den blir färdig någon gång i senare delen av november. I december kommer vi att läsa Uppenbarelseboken kapitel för kapitel. Det blir nästan som en adventskalender. Men den har bara 22 kapitel (=luckor). Men det finns i alla fall en likhet mellan min barndoms adventskalendrar och Uppenbarelseboken: Jesus kommer på slutet!

Sedan kommer ett nytt år och då har vi kommit halvvägs i vår läsning av Gamla Testamentet på två år i UTMANINGEN. Den första januari läser vi 2 Krön 24 och den sista december 2021 har vi kommit ram till Malaki 4. Vill du vara med? Du kan ju börja fundera om du inte vill göra det till ditt nyårslöfte. Eller kanske ska du stimulera någon du känner att vara med i en systematisk bibelläsning. Då bidrar du till en av målsättningarna med rupeba: "Att stimulera Guds folk att läsa Guds ord." Du finner hela vår bibelläsningsplan i högerspalten på hemsidan. Gå till rupeba.se och klicka på "Hemsidan".

Nu då höstmörkret faller kan det vara bra ha att något bra att läsa. Du finner många bra förslag i vår webbshop. Gå till rupeba.se och klicka på "Webbshop."

Men nu är det söndag och idag börjar gudstjänsten på Frälsningsarmén i Västerås klockan 15.00.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: