26 aug. 2024

Det finns något verkligt att uppleva

Från Inblick - Lucas tackade ja till erbjudandet om förbön från en kristen man på en hälsomässa. Det skakade om honom och öppnade upp för det kristna budskapet. Foto: MARKUS WERNER Text: PETTER ALLGULIN

Den nu 36-årige ingenjörsstudenten Lucas Kerslow hamnade under en period i tonåren i depression. För att må bättre tog han del av olika självhjälpsmetoder, han läste böcker och tittade på videoklipp.

– Det ledde in på andliga vägar, berättar Lucas.

Lucas har sedan dess varit en sökare och tänkt att det finns en andlig dimension. Hans mamma brukade gå på seanser och göra anden i glaset ibland. Pappa bekände sig som kristen, men Lucas kan inte se tillbaka att det var något som han levde ut.

Lucas provade på lite olika saker. Han gick till en shaman och på reiki-healing. Han tyckte om österländska filosofier men gick inte in så djupt i något....

...För några år sedan gick Lucas på en hälsomässa med stora inslag av andlighet och new age. Det var många olika slags utställare på plats och när Lucas gick förbi en monter frågade en man om han fick be för Lucas. Det visade sig att han var kristen.

– Jag tänkte att det inte skulle skada, men jag hade ingen förväntan på något.

De satte sig ner och mannen uppmuntrade Lucas att han också kunde be. Mannen började be. Lucas har svårt att hitta ord på vad som då hände.

– Det var som en explosion i mitt huvud.

Han upplevde som att något skiftade i hans verklighetsuppfattning i den stunden.

Läs mer här:
https://inblick.se/livsberattelser/fralsning/%E2%80%93-det-finns-nagot-verkligt-att-uppleva


Inga kommentarer: