8 aug. 2024

Equmeniakyrkans medverkan på Pride skapar onödig friktion

Jag reagerade därför när jag i sociala medier såg att en mindre grupp, som representerar Equmeniakyrkan centralt, återigen valt att delta i paraden under Equmeniakyrkans flagg, skriver Hemen Derki. (Foto: Stian Lysberg Solum/TT)

PRIDE OCH EQUMENIAKYRKAN. När man går i Pride-tåget blir det väldigt svårt att hävda att man inte samtidigt står bakom en ideologi som bejakar problematiska former av sex och relationer, skriver Hemen Derki.

"Festivalens syfte är att synliggöra hbtq-personer och alla människors lika värde. Men vi vet också att Pride står för mycket mer. Festivalen står också för en extremt liberal syn på sex och relationer, där man menar att vem som helst ska få ha sex med vem eller hur många som helst och på vilket sätt man önskar så länge det finns samtycke, är mellan vuxna människor och ingen kommer till skada.

Har Equmeniakyrkans ledning reflekterat över vad konsekvensen av en sådan ideologi är? I mina ögon leder den till att, förutom homosexuellt sex, så ses exempelvis polyamori, sexorgier, chemsex (sex i samband med droger), swinging (sex med andra par) och BDSM (sex där den ena parten dominerar över den andra) som helt okej och något som ska normaliseras. Det är inte långsökt att tänka så eftersom flera av dessa praktiker lyfts fram på seminarier under Pride".

Inga kommentarer: