11 aug. 2024

Tidig söndagsmorgon den 11 augusti

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Vi är ute på några dagars bilresa. Vi reser normalt väldigt mycket "i tjänsten", men den här gången är det en resa som vi gör helt privat bara för nöjes skull.

De första dagarna tillbringade vi i Helsingborg och fotbollsturneringen "Eskilscupen". Tre av våra barnbarn är hängivna fotbollsspelare och den äldsta av dem, Linnea från Strömstad, deltog i cupen (Bild 1. Linnea i centrum). Det är lite mer än tusen fotbollslag som deltar. Vi stannade och såg två av fotbollsmatcherna och i pausen mellan matcherna fick vi möjlighet att ha en stund tillsammans med Linnea då hon åt en jättehamburgare.

Men även då vi är "lediga" finns det en del åtaganden som vi måste arbeta med de flesta dagarna.

För Ruts del handlar det om översättningsarbeten. De senaste åren har Rut översatt böcker för det kristna bokförlaget Semnos från engelska till svenska. På bild 2 sitter Rut på stranden i Hälsingborg och korrekturläser sin översättning av den senaste boken.

För min del handlar det om att dagligen uppdatera rupebas sidor på nätet. Det har jag gjort varje natt sedan ca 20 år. Normalt har det gått bra, men några gånger fick jag finna ovanliga sätt uppdatera sidorna. Som till exempel den där gången  för många år sedan. Vi var på semester i västra USA och hade fått låna gästlägenheten på divisionshögkvarteret. Då jag skulle uppdatera sidan upptäckte jag att det inte fanns någon internetuppkoppling i gästlägenheten. Då kom jag ihåg att vi tidigare på dagen hade suttit på ett Starbucks-kaffe och kommunicerat med Sverige. Men nu var det mitt i natten och Starbucks hade antagligen stängt. Jag satte mig i bilen och körde ner till stan och det var som jag hade fruktat. Starbucks var stängt. Men jag parkerade vid trottoaren utanför caféet och kollade. Jo, Starbucks nät-uppkoppling fungerade även utanför huset. Där satt jag varje natt under den veckan. Jag tror inte att jag har missat uppdateringen någon natt sedan vi startade.

Så här ser uppdateringen ut nu för tiden:

Varje dag
- Dagens andakt av Rut Baronowsky
- Utmaningen. Bibelstudier från varje kapitel i hela Bibeln.
(Just nu håller vi på med Jeremia bok. Du kan få den som ett mejl varje morgon. Skicka ett mejl till info@rupeba.se och skriv UTMANINGEN så kommer du med på utsändningslistan.)

Måndagar:
Vittnesbördet

Tisdagar:
Presentation av veckans bok

Onsdagar
Det var då det... Nostalgiska tillbakablickar om vad vi skrev om för 15 år sedan. Just nu handlar det mycket om vår tid i Lettland.

Torsdagar
Torsdagsbibelskolan

Fredagar:
Citatet

Lördagar:
Inför söndagen. Söndagens bibeltexter.

Söndagar:
Tidig söndagsmorgon. Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet.

Då och då:
Artiklar från den kristna pressen.

Men nu har du just läst dagens inlägg "Tidig söndagsmorgon" och jag önskar dig en välsignad ny vecka.

Peter Baronowsky


Inga kommentarer: