25 aug. 2024

Tidig söndagsmorgon den 25 augusti

 






Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Den här veckan började på Västkusten hos mellansonen med familj. De tre barnen spelar fotboll och spelar naturligtvis i IFK Strömstad. Vi fick villigt "idolbilder" av de två yngsta och senare fick vi även bild med storasyster (Bild 1). I mitten står Charlie som spelar i P18-laget. P18 betyder pojkar födda 2018. Till vänster har vi Maja som spelar i F12-laget och till höger har vi storasyster Linnea som spelar i dam-laget (Bild 1). Barnens pappa var under många år lärare för fotbollslinjen på Jelöy Folkhögskole i Norge och fotbollsintresset har tydligen överförts till barnen.

Första frågan från Charlie inför besöket var: "Är poolen öppen", och den var den naturligtvis (Bild 2). På lördagsmorgonen passade Charlie och Maja på att pröva poolen även om sommarvärmen hade gett med sig.

Veckan planerar vi att avsluta på östra sidan av Sverige. Strömstadsfamiljen kom till oss i fredags kväll. Idag (söndag) skall vi få vara med på Stockholmsfamiljens äldsta dotters konfirmationshögtid i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Dit kommer också representanter för Boråsfamiljen, Mikael och Johanna tillsammans med näst äldste sonen August med flickvän. Efter konfirmationen blir det storsamling hemma hos Stockholmsfamiljen, Stefan och Karin tillsammans med döttrarna Vendela och Nina som just har flyttat in i sitt nya hus.

Rapport från söndagens konfirmationsfestligheter kommer förmodligen på nästa veckas "Tidig Söndagsmorgon".

I veckan fick vi också besök av min lillasyster Pias son David tillsammans med hans dotter Emmy som är på väg till Polen för en utbildning till veterinär. Men just nu var de på väg till Skruvhult utanför Tranås. David bor i Skruvhult. På gården bor även Pia på sommaren och min storebrors äldste son Johan tillsammans med sin fru permanent (Blev det där krångligt? Johans fru heter inte permanent, men de bor i Skruvhult permanent).

I övrigt händer det som vanligt en hel del på rupebas facebook-sida. Förra veckan avslutades sommarbibelskolan med del tio. Nästa vecka börjar en ny serie på torsdagsbibelskolan. Då börjar vi studera Apostlagärningarna, en serie på tolv avsnitt (Bild 3). Den serien skrev jag till norska "Krigsropet" som publicerade ett avsnitt i veckan under rubriken "Krigsropets bibelskole". Till den serien finns det även ett avsnitt varje vecka med samtalsfrågor för er som vill använda serien i en samtalsgrupp eller bönegrupp.

Här kommer en översikt över lektionerna i serien:
1. Introduktion till Apostlagärningarna. 2. Ända till jordens yttersta gräns
3. Löftet om den Helige Ande. 4. Han ska komma tillbaka. 5. Att tolka Apostlagärningarna. 6. Pingstupplevelsen. 7. "Vad betyder detta?". 8. Över alla människor. 9. Hur mycket kostar det? 10. I Jesu namn. 11. Kraftkällan
12. Tecken och under.

På torsdag börjar vi! Skaffa en bra anteckningsbok, leta fram till Apostlagärningarna, vässa blyertspennan. På torsdag börjar vi!

Med önskan om en välsignad ny vecka.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: