4 aug. 2024

Tidig söndagsmorgon den 4 augusti

 




Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

I tisdags kväll var hemmavarande musikanter från Frälsningsarmén i Västerås ansvariga för ett kvällsprogram på Sofielund. Det är Missionsförsamlingen i Sala som driver Sofielund som fritidsgård, camping och vandrarhem. Där har man också gudstjänster under sommaren.

Det har blivit tradition att Frälsningsarméns musikkår i Västerås ansvarar för ett program en av sommarkvällarna. Christer Carlson hade sammanställt ett antal sånger som han presenterade och som musikkåren först spelade en vers och sedan fick publiken vara med och sjunga några verser från varje sång.

Jag hade också en andakt där jag talade om hur allt började i Bibelns första bok. Allt var öde, tomt och mörkt. Och så griper Gud in och skapar himmelen, jorden och människorna.
Men Bibeln talar också om att jorden inte kommer att existera i evighet. I Bibelns sista bok kan vi läsa hur jorden liksom tar slut. "Den första jorden försvinner och havet finns inte mer" (Upp 21:1).

Jordens slut kommer att föregås av en svår period av naturkatastrofer, krig och elände. Jesus talar om den tiden i sitt stora tal i Matteus 24. På samma sätt talar stora delar av Uppenbarelseboken om alla dessa katastrofer som kommer att komma över jorden (Kap 4-19).

Men så öppnas ett fönster in i en ny verklighet! En ny himmel och en ny jord !(Upp 21:1) En ny värld där det inte finns tårar, oro, sjukdom eller nöd. En ny värld där Gud är Herre över allt.

Men vem får vara med i den nya världen?
1 - Svaret är att alla är inbjudna! Det ska ske att alla som tog emot honom gav han rätt att bli Guds barn (Joh 1:12) Och det ska ske att var och en som åkallar Herrens namn ska bli frälst (Apg 2:21)
2 - Men alla kommer inte att tacka ja till inbjudan!
Jesus vill att alla människor ska bli frälsta (1 Tim 2:4). Men ingen tvingas.
Med sorg konstaterar Jesus att det bara är några få som finner vägen:
"Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid, och den väg är bred som leder till fördärvet. Och den port är trång, och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den" (Matt 7:13).

Detta kan vara värt att tänka på. Både för vår egen skull och för andras.

I slutet av veckan åkte vi ut på några dagars "mini-semester". Ja, jag vet att pensionärer inte får semester, men semester för oss är när vi åker ut, inte på ett uppdrag, utan för att vara lediga. Men helt lediga är vi ju inte. Jag sitter på ett hotellrum och skriver detta och Rut har med sig en stor del av den bok hon håller på att översätta för att korrekturläsa den under resan.

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: