15 juli 2019

Dagens Andakt den 15 juli”De frågade: ”Vem var det som sade åt dig att ta den (bädden) och gå? Han som hade botats visste inte vem det var…” (Joh 5:12-13)

Dagens bibelord är hämtat från en berättelse där Jesus botar en man som varit lam i 38 år. Det som förbluffar är att Jesus faktiskt botar den här mannen innan han kände Jesus. Han visste inte vem det var som hade botat honom. Han visste bara att han efter 38 år kunde gå igen. Det var först senare som Jesus fann honom och gav sig till känna för honom.
 Mannen kände inte Jesus, men Jesus kände mannen! Ibland tror vi att vi måste kvalificera oss för att Jesus ska kunna hjälpa oss på olika sätt. Vi tror att vi måste lära känna Gud bättre innan han kan gripa in, eller att vi måste bli duktigare eller snällare så att Jesus kan tycka om oss. Sedan kanske han kan göra något för oss. Men det fantastiska är att Jesus känner varenda liten människa och kan hjälpa antingen vi möter honom för första gången eller om vi har haft en långvarig relation till honom.
BÖN
Tack Jesus att jag är känd av dig. Tack att du känner till varje behov som jag har. Tack att du kan fylla mitt hjärtas djupaste längtan.

______________________
Dagens andakt på norsk
http://dagensandaktpanorsk.blogspot.com.
Daily devotion in English: http://dailydevotioninenglish.blogspot.com.
______________________

Inga kommentarer: