19 juli 2019

Vittnesbördet: Han mötte Gud på månen

- Dagen -
När amerikanen James B Irwin satte sina fötter på månens yta tio år senare var budskapet det motsatta: ”Jag fick en överväldigande känsla av Guds närvaro på månen.”Den 20 juli är det precis 50 år sedan som de första människorna  landade på månen.

­– Före månresan var jag inte direkt religiös. Men när jag stod på månen fick jag en överväldigande känsla av Guds närvaro. Hans ande kändes mer påtaglig än jag någonsin upplevt på jorden.

James Irwin var inte beredd på att månbesöket skulle beröra honom på ett andligt plan. Alla hans förberedelser var inriktade på teknik och vetenskap. Men efter den lyckade landningen på månens yta hände något oväntat:

– Vi upplevde en stormande glädje över att nu kunna utforska en plats där människor aldrig förr hade satt sina fötter.

– Ännu starkare upplevde jag glädje över Guds närvaro på månen. Man kunde inte undgå att beundra Guds skapelse och kärlek.

– För mig innebar de andliga upplevelserna som sköljde över mig en stor personlig förändring. Jag som aldrig hade varit kyrkligt aktiv bestämde mig for att låta döpa mig så fort jag återvände till jorden. Det skedde i Nassau Bay baptistkyrka i Houston, Texas.


Läs mer här:  https://www.dagen.se/livsstil/han-motte-gud-pa-manen-1.1555761

Inga kommentarer: