27 juli 2019

Man och kvinna blir ett

"Varje cell i kroppen som har en cellkärna – vilket är alla utom de röda blodkropparna – har en X- eller Y-kromosom. Könsidentiteten börjar på cellnivå. Gud har från början konstruerat man och kvinna med en komplementaritet som de behöver för att gemensamt bruka och bevara skapelsen."
- Anders Gerdmar i Världen idag -
Äktenskapet har kommit att bli en av de senare årens heta frågor, både politiskt och kyrkligt. I denna situation måste man gå tillbaka till Guds ord. Äktenskapet är en av Gud inrättad institution som är fundamental både för mänskligt liv och i församlingens liv, skriver Anders Gerdmar.
När hela världen talar om och fokuserar på sex och samlevnad måste församlingen både visa hur Gud har reglerat dessa saker i sitt Ord och hur ett kristet äktenskap kan vara den plats där makarna upplever djup sexuell tillfredsställelse i en livslång relation av trohet och ömsesidig respekt.

Jesus bekräftar där att den ordning Gud lagt in i skapelsens dna också äger full giltighet i Kristus

Äktenskapet har kommit att bli en av de senare årens heta frågor, både politiskt och kyrkligt. Man fruktar att ny lagstiftning kan komma att tvinga vigselförrättare att mot sin övertygelse viga homosexuella par.

Samtidigt kommer undersökningar som visar att trots den så kallade sexuella ”friheten”, med större möjligheter till lösa förbindelser genom till exempel Tinder och andra appar, så minskar unga människors intresse för sex. Det visar bara en sak: Det livslånga, trogna äktenskapet är platsen för ett välsignat sexualliv. 


Läs mer här:
https://www.varldenidag.se/serie/man-och-kvinna-blir-ett/repsfl!f0Tu0EsC1hL11k7fpkXbw/

Inga kommentarer: