15 maj 2021

Ett svärd kommer att gå genom svensk kristenhet under 2021


 -Anders Gerdmar i Världen idag-
2021 blir ett avgörande år då svärdet (Guds ord) kommer att gå igenom mitt och ditt liv, skriver Anders Gerdmar, och knyter an till ett Guds tilltal som han upplevt. Det stolta landet och den stolta kristenhet som tror att ”vi har det” kommer att få ödmjuka sig, menar han.

"Hur förhåller vi oss till Guds ord, som är ett svärd? Ordet åtskiljer ett ytligt religiöst väsende, en gudstjänst som klarar sig utan den helige Ande, och äkta tillbedjan. Ordets svärd går rakt genom kristenheten och sedan 2018 har delningen blivit allt tydligare.

Samfund öppnar för syndig sexuell livsstil och upplösning av det livslånga äktenskapet mellan en man och en kvinna, och hör inte Guds inträngande ifrågasättande av skilsmässa, sambo och homosexuell utlevnad, utan till och med hånar det som ”underlivsfrågor”. Vilka ord vi än hittar på för att komma ifrån Guds heliga vilja dömer han i alla fall i enlighet med sitt Ord". 

Läs mer här:  https://www.varldenidag.se/debatt/ett-svard-kommer-att-ga-genom-svensk-kristenhet-under-2021/reptks!v0@Xxp0M7mkrKtpy7xUA/

Inga kommentarer: