26 maj 2021

Hur ska pingstens eld brinna efter corona?


- Per Ewert i Världen idag -
”När pingstdagen kom var de alla församlade.”
Så inleder Lukas texten om den dag då den kristna församlingen föddes. Tänk att vi i dag lever i en tid då den detaljen nästan känns som det mest fantastiska med pingsthelgen. Vi har nu levt i över ett år med en historiskt annorlunda situation där församlingar i praktiken varit förbjudna att samlas till gudstjänst, och där idén att samla 120 personer i en sal framstår som nästintill otänkbar.

Nu står vi dock inför en tid då även gudstjänstlivet kan förväntas börja öppna igen. Det tog ett bra tag innan kristenheten vaknade och började pressa regeringen att ge även kyrkor och samfund den frihet som redan getts åt butiker, gym och museer att samlas under smittsäkra former...

... När lärjungarna rusade ut på Jerusalems gator den där pingstdagen för tvåtusen år sedan blev det en explosiv inledning på den rörelse som med tiden skulle utvecklas till den största i världshistorien. Den dagen fanns ingen tvekan eller överdriven försiktighet bland lärjungarna. Möjligheten uppenbarade sig, och evangeliet förkunnades – på alla språk, till alla människor.

Läs mer här: https://www.varldenidag.se/ledare/hur-ska-pingstens-eld-brinna-efter-corona/repuef!gTJuqiZhUTWa3Bueyt@nFg/ 

Inga kommentarer: