9 maj 2021

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 9 maj


 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Förlåt att jag tjatar, men det är inte så ofta som vi ger ut en ny bok. Det är Rut som skrivit boken "DAGS ATT REFLEKTERA!", med undertiteln "Reflektera mer över Guds ord och du kommer att reflektera mer av hans härlighet". Förra veckan fick vi boken från tryckeriet och mindre än en vecka senare fick vi mejl med reaktioner på boken (Det finns tydligen några som läser fort). Här kommer några utdrag från mejl som kommit in:
- "Helt kort. Har läst Ruts bok. Mycket bra. Alla som kallar sig kristna borde läsa den"
- "Väl genomtänkt. Jag kommer att läsa Ruts bok många gånger. Tack"
- "Ber att vår Herre fortsatt välsignar er i ert kall att få människor att läsa bibeln"

Vi får ibland frågan vad det är som driver oss att dag efter dag, år efter år publicera inlägg på vår hemsida. Jag tror att det sista av citaten formulerar en av våra drivkrafter: "Att stimulera Guds folk att läsa Guds ord". Det gör vi på många olika sätt. Jag gör det genom UTMANINGEN där vi går igenom hela Bibeln ett kapitel om dagen. Just nu läser vi Gamla Testamentet på två år. Ett kapitel om dagen. Många får tankar från dagens kapitel i ett mejl varje morgon, andra läser dem på vår hemsida eller Facebook-sida. Vi har flera gånger fått höra av någon som följer med UTMANINGEN att det var första gången de orkat läsa igenom hela Gamla Testamentet. Många kristna ser på Gamla Testamentet som alltför långt och svårbegripligt för att ens försöka läsa det. Hur ska man orka läsa igenom hela Gamla Testamentet? Jo, man får göra på samma sätt som då man äter upp en elefant: Man får ta en liten bit åt gången.

Varför är det så viktigt att läsa Bibeln? Jo, det fungerar som Rut formulerar det i undertiteln på boken. Då vi läser Bibeln och lyssnar vad Herren säger till oss kommer det att förvandla våra liv. Det är grunden för lärjungaskap "Om ni förblir i mitt ord är ni verkligen mina lärjungar", säger Jesus i Joh 8:31.

Under den gångna veckan har vi gjort något som vi inte har gjort på mycket länge. Vi hade bjudit in ett par släktingar på lunch. Inomhus!! De var äldre än vi och var välvaccinerade och våra sprutor har också börjat ge oss visst skydd, så vi räknar med att det skulle gå bra.

Annars träffar vi människor utomhus på promenader. Walk and talk. Förra lördagen gick vi en runda på Vätterns östra strand med äldste sonen med familj. På söndagen träffade vi ett par från kåren uppe på Djäkneberget i Västerås. Igår gick vi en lång promenad på Tällberg med ett annat par från kåren. Idag ska vi gå en förmiddagspromenad med ytterligare ett par från kåren och sedan är det digital gudstjänst från kåren i Västerås kl.15:00 och därefter ekumenisk bönevandring i Västerås med början 18:00, och därefter kommer förmodligen en ny vecka (om Herren dröjer som de gamla pingstvännerna brukade säga).

Ha en välsignad vecka om Herren dröjer och en ännu mer välsignad vecka om Herren inte dröjer.
Peter Baronowsky

 Besök gärna vår webbshop: rupeba.se/home

Inga kommentarer: