21 maj 2021

Reaktioner på Jonas Gardells attack på kristen tro i Expressen


- Carin Stenström på ledarsidan på Världen idag -
Det är en talande bild av Sverige i dag att en person som i ett blogginlägg lågmält resonerar kring den kristna äktenskapssynen strax därpå utsätts för grova smädelser på Expressens kultursida. Så tystas det intellektuella samtalet i landet.

Pastor Stefan Swärd ansåg kanske att han på sin egen blogg, och utan att angripa eller kränka någon, hade rätt att uttrycka några tankar kring den diskussion som för närvarande förs i Evangeliska frikyrkan. Han trodde kanske att ett seriöst samtal kring en central fråga var viktigt.

Som svar fick han en örfil i Sveriges största tidning, utdelad med den inledande falska fras som är så vanlig bland dem som slår: ”Du vet att jag vill dig väl, Stefan.”

Läs mer här:  https://www.varldenidag.se/ledare/gardells-attack-pa-sward-hotar-det-intellektuella-samtalet/repuef!1gkFrhErZIAxyuQGk2AKA/

Läs också Olof Edsingers svar på Gardells artikel:  https://www.varldenidag.se/kultur/jonas-gardell-foretrader-nagot-helt-annat-an-klassisk-kristen-tro/repues!cFDog@2TOXymLfjOMCDJA/

Inga kommentarer: