1 dec. 2022

"Ett svärd kommer att gå genom svensk kristenhet"


För mer än trettio år sedan profeterade en god vän till oss och sa att frågan om äktenskapet och HBTQ kommer att bli den fråga som splittrar församlingen i framtiden.

Vi lever mitt i uppfyllelsen av den profetian. Vi läser om hur kyrkosamfund och lokala församlingar splittras och nya kyrkosamfund och församlingar bildas. Jag talar inte emot något speciellt samfund. Splittringen finns i alla slags samfund, även i det sammanhang där jag finns.

Jag kommer framöver att lägga ut en del artiklar som belyser detta ämne. Inte för att bidra till splittringen utan för att väcka Guds folk. Jag påstår inte alls att jag är neutral i konflikten. Tvärtom lägger jag ut dessa artiklar för att få Guds folk att vända tillbaka till Guds Ord och inte kapitulera inför "tidsandan".

Den första artikeln är skriven av Anders Gerdmar. Gerdmar är docent i Nya testamentets exegetik vid Uppsala universitet, professor vid Southeastern University, Lakeland, Florida, USA och rektor för Skandinavisk teologisk högskola, Uppsala.

Här kommer ett utdrag från en artikel i Världen idag om en dramatisk händelse en tidig morgon 2018 där Gerdmar fick upplev ett tilltal från Gud:

"...Ni har haltat på båda sidor och ni har mer och mer älskat världen, älskat det som syns och hörs och det som smakar och känns, ja, långt mer än mig. Och den avgudadyrkan, ja, den dyrkan av världen och dess vägar, som ni praktiserar är en styggelse för mig och ett massivt hinder...

...Hur förhåller vi oss till Guds ord, som är ett svärd? Ordet åtskiljer ett ytligt religiöst väsende, en gudstjänst som klarar sig utan den helige Ande, och äkta tillbedjan. Ordets svärd går rakt genom kristenheten och sedan 2018 har delningen blivit allt tydligare.
Samfund öppnar för syndig sexuell livsstil och upplösning av det livslånga äktenskapet mellan en man och en kvinna, och hör inte Guds inträngande ifrågasättande av skilsmässa, sambo och homosexuell utlevnad, utan till och med hånar det som ”underlivsfrågor”. Vilka ord vi än hittar på för att komma ifrån Guds heliga vilja dömer han i alla fall i enlighet med sitt Ord... 

...Världens väsende har trängt djupt in i kyrkorna. Den ohyggliga frukten av den sexuella revolutionen, med över hundra aborter per dag, samlar en blodskuld över Sverige.   

Svärdet går när det gäller troheten mot Guds ord. Den är ingen akademisk fråga utan en andlig. Vi skulle upprätta trons lydnad, men om blivande predikanter får lära sig tvivla på Ordet, formas framtida generationer av olydnad för Guds vilja"
.

Du kan läsa Gerdmars artikel i sin helhet här: 
https://www.varldenidag.se/debatt/ett-svard-kommer-att-ga-genom-svensk-kristenhet-under-2021/reptks!v0@Xxp0M7mkrKtpy7xUA/

Inga kommentarer: