18 dec. 2022

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 4:e advent

 





Så blev det fjärde advent också i år. Under veckan har jag haft möjlighet att stå vid julgrytan för Frälsningsarmén i Västerås. Det var omkring 15 minusgrader och jag blev överraskad över hur många som tog sig besvär med att ta av sig vantarna i kylan för att ge pengar till vårt sociala arbete. Några frågade också vart pengarna går som vi samlar in i grytan. Jag kunde berättade för dem om allt som våra fantastiska socialarbetare gör. Jag kunde också berätta just medan vi stod där och samtalade pågick mottagning för många barnfamiljer som kom ut från Frälsningsarmén med matkassar och julklappar.

Då jag kom hem såg jag en bild på Facebook från vår gamla hemkår i Norge. Under tretton år var vi medlemmar i Moss kår och jag ser att samma verksamhet pågick också där som i Västerås och på tusentals platser i hela världen. På bilden från Moss ser man bara fotspår i snön och bildtexten talar om att bilden är tagen efter den andra dagen med matutdelning: "Det är många spår i snön, spår efter människor som sätter spår i våra hjärtan." (Bild 1)

Under den gångna veckan har vi också varit ute kört långa sträcker på kalla vintriga vägar för att besöka officerare för mentorssamtal. Jag har nog sagt det tidigare, men jag säger det igen: vi har verkligen många fantastiska frälsningsofficerare i landet!

2022 är på väg att ta slut. I bibelläsningsplanen UTMANINGEN håller vi på att läsa de sista kapitlen i Uppenbarelseboken. Förutom dem som följer bibelläsningen på Facebook och på vår blogg skickar vi dagligen ut dagens kapitel med kommentarer till ett par hundra mottagare.
   Den första januari börjar vi läsa "Gamla Testamentet på två år". Som en förberedelse för att läsa Gamla Testamentet har vi under december lagt ut en översiktskurs över Gamla Testamentet i femton delar. För den som vill ha hela den kursen samlad har vi sammanställt den i ett studiehäfte på 53 sidor i A4-format (Bild 2). Vill du ha den kan du beställa den i vår webbshop eller genom ett mejl till info@rupeba.se. Häftet kostar 60:- (postens porto tillkommer).

Men veckan är inte slut ännu. Idag (söndag) har vi musikgudstjänst på kåren i Västerås (Bild 3). Det blir mycket musik och möjlighet att sjunga julens sånger tillsammans med hornmusikkåren. Rut leder mötet och jag talar. Finns du i närheten är du välkommen. Musikgudstjänsten börjar kl.14:30.

Med önskan om en välsignad kommande vecka
/Peter Baronowsky






Inga kommentarer: