31 jan. 2021

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 31 januari

             Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

På vår dagliga skogspromenad har vi denna veckan skymtat några solstrålar på vägen. Och himlen blev plötsligt blå. Det var längesedan...

För någon vecka sedan sände TV3 ett program om Amadeus Sögaard och hans uppväxt tillsammans med Carola och Runar. Då jag såg programmet kom jag att tänka på då jag första (och enda) gången träffade Amadeus. Då var han cirka två år gammal.

Så här gick det till. På den tiden hade Rut och jag ansvaret för kursgården i Lännersta och samtidigt för Frälsningsarméns Sociala Institut.

Personal från Frälsningsarméns många sociala institutioner kom ofta på kurs till oss. En av dem som kom var Runars mamma. Hon arbetade på en institution i Uppsala. Vid ett sådant kurstillfälle berättade hon för oss att Carola bodde öster om Stockholm på samma utfartsväg från Stockholm som Lännersta. Hon berättade också att hon hade sagt till Carola att hon borde åka ut till oss för där var det riktigt bra möten. Jag tänkte inte så mycket på det, men en tid senare ringde Carola till mig och frågade hur man skulle hitta fram till vår kursgård.

Några veckor senare hade vi en kurs för socialarbetare på Lännersta. Vid den kursen la jag särskilt märke till ett ungt par från Göteborg. Jag tror att han jobbade på Nylösegården och hon på Lilla bommen, eller om det var tvärtom. Vi hade inte växlat många ord innan jag förstod att hon hade en stor idol i livet och att det var Carola.

De flesta av våra kurser hade två övernattningar. Vi började med lunch dag ett, hade en heldag dag två och avslutade kursen med lunch dag tre. Eftersom den här kursen sträckte sig över en torsdagskväll var det naturligt att alla kursdeltagarna gick på gudstjänsten. Vi hade Bibel, Bön och Lovsång på torsdagskvällarna. Gudstjänsten hade hållit på cirka en halvtimme och jag höll på att predika. Plötsligt kommer Carola in i lokalen och sätter sig längst bak i lokalen. I det ögonblicket förlorade jag mina åhörare….

Jag kan tänka mig att det utbröt en febril tankeverksamhet i den unga socialarbetaren från Göteborg: ´Det kan inte vara sant - - det måste vara någon som liknar Carola - - nej det är ju Carola - - och jag sitter två meter ifrån henne - -´.

Jamen, hur kommer Amadeus in i bilden? Jo vid ett senare tillfälle tog Carola med sig Amadeus och om jag inte minns fel så kom Runar dit för att ta med sig Amadeus då mötet skulle börja.

PS
Om du inte såg programmet med Amadeus i TV3, se det om det kommer i repris. Amadeus har ett fantastiskt fint vittnesbörd om sitt liv med Jesus.

I övrigt har veckan förlupit som vanligt nu för tiden. I tisdags var det digital "Hemgrupp". Ordet hemgrupp har fått en ny betydelse. Tidigare innebar det att alla träffades i ett hem, men nu sitter alla i sitt hem och ser varandra på skärmen där de sitter i sina hem. I onsdags var det digitalt bibelstudium från Efesierbrevet speglat i årets tema: "Välkommen hem - Livet med Jesus". Och senare idag har kåren i Västerås digital gudstjänst klockan 15:00.

Med önskan om en välsignad ny vecka!
Peter Baronowsky


Inga kommentarer: