17 jan. 2021

Tidig söndagsmorgon i Västerås

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Den här söndagen är det Bibelns dag och idag har vi gudstjänst på kåren i Västerås på zoom kl.15:00. Jag såg på kårens facebooksida att man inbjuder er allesamman att logga in på gudstjänsten. Du kan läsa mer om det http://rupeba.blogspot.com/2021/01/valkommen-till-gudstjanst-pa-sondag-17.html. Jag återkommer till det i slutet av veckorevyn.
 
Kåren i Västerås fungerar som vanligt även om alla samlingar är digitala. I tisdags hade vi första samlingen på länge i vår hemgrupp. Den har tidigare inte samlats sedan pandemin bröt ut. Vår hemgrupp fungerar huvudsakligen som en bönegrupp. Vi hade många bönesvar att rapportera om sådant som vi bett för under en längre tid. Och så bad vi en hel del om framtiden för kåren. Vi lever i spännande tider på många sätt.
 
Kvällen efter var det dags för veckans bibelstudium på kåren. Det var kårledaren Arne Vauhkola som ledde bibelstudiet från kapitel 1 i Efesierberevet. Temat för terminens första serie bibelstudier är "Välkommen hem - Livet med Jesus". Vi var ca 15 deltagare och i den gruppstorleken fungerade det utmärkt på zoom med både bibelstudiet och samtalen.
 
I lördags var vi ute på en långpromenad med några goda vänner runt Strömsholms slott. Promenaden blev kanske något längre än beräknat eftersom vi gick vilse. Men till slut hittade vi tillbaka till slottet och satte oss på åskådarläktaren till den stora hästkapplöpningsbanan och drack vårt medhavda kaffe.

Idag ska vi åka och träffa yngste sonen med familj och gå en promenad på någon lämplig plats. De få gånger då vi träffar människor nu för tiden sker alltid utomhus och med avstånd allt enligt kungliga folkhälsoministeriets rekommendationer. 
 
Sedan är det som sagt gudstänst på zoom från kåren i Västerås klockan 15:00. Den länk som kåren lagt ut på sin facebooksida för den som vill vara med är https://zoom.us/j/2649557519.
 
Jag kommer att predika om två sätt att bygga hus. På berg eller på sand och konsekvenserna av de olika byggteknikerna.
 
Och efter det är det strax dags för en ny vecka. Jag ber att du ska få en fantastisk ny vecka. /Peter Baroowsky

Inga kommentarer: