18 juli 2021

DAGENS ANDAKT, den 18 juli

 


”Pilatus som ville göra vad folket begärde, frigav Barabbas. Jesus lät han piska och utlämnade honom sedan till att korsfästas.”
(Mark 15:15)

Pilatus fattade beslutet som ledde till det mest fantastiska som hänt mänskligheten: Jesus dog och Barabbas och alla andra människor efter honom fick en möjlighet till frihet och frälsning.

Mänskligt sett hade Pilatus makten att bestämma om Jesus skulle få leva eller om han skulle dö. Och Pilatus kunde precis som du och jag utnyttja sitt mänskliga inflytande till att göra det rätta eller att göra det han visste var fel. Vi förstår av texten att Pilatus visste vad som var rätt beslut. Han visste att Jesus var oskyldig. Ändå valde han fel, för han ”…ville göra vad folket begärde”.

Ibland måste vi kristna kanske fråga oss om vi styrs av längtan efter att göra rätt eller om vi bara vill göra det som tilltalar andra. Vittnar vi om Jesus när Guds Ande manar oss att göra det, eller är vi mer angelägna om att vara till lags och småpratar om alldagliga ting.

BÖN

Jesus, hjälp mig idag att lyda din röst i mitt inre. Hjälp mig att vara mer angelägen om att behaga dig än att behaga människor och själv bli populär.

Inga kommentarer: