21 apr. 2022

Att vara kristen utan församlingsgemenskap är obibliskt och riskfyllt


 - Anethe Carlson i Dagen -

Alla kristna tillhör den världsvida kyrkan, den vi ibland kallar för den universella kyrkan. Den består av olika traditioner som ortodox, katolsk och luthersk, och där finns de olika frikyrkorna med sina olika profiler. Frikyrkor är egentligen väckelserörelser som alla har sin rot i de historiska kyrkorna på olika sätt.
Men behöver man en lokal kyrka att gå till? Vad ska det vara bra för? Går det lika bra att vara kristen, det vill säga följa Jesus, utan en lokal församlingsgemenskap? Frågan aktualiserades genom Dagens dokument 1/4 där ett troende par berättade att de tar sin kristna tro på stort allvar, men sällan brukar gå till kyrkan.
Jag skulle säga att ja, det går utmärkt att vara kristen utan att man har en byggnad att gå till. Byggnaden är bara ett verktyg eller redskap. Det vill säga något praktiskt – särskilt i Norden när det regnar, snöar och är kallt. Men att vara kristen utan en församlingsgemenskap är däremot obibliskt och riskfyllt. Risken man tar är att tron får lida en utdragen svältdöd.
Läs mer här: https://www.dagen.se/debatt/2022/04/17/att-vara-kristen-utan-forsamlingsgemenskap-ar-obibliskt-och-riskfyllt/?R=cjWQlTQADY&subscriberState=valid&action=loggedin

Inga kommentarer: