3 apr. 2022

Tidig söndagsmorgon i Lidköping den 2 april

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Under den gångna veckan har rupeba.se fyllt fjorton år. Därav alla ballonger. 2008 höll Rut på att skriva "DAGBOKEN små tankar för märkvärdiga dagar". Den första april det året öppnade vi vår hemsida och Rut såg till att det fanns en ny andakt för varje dag under det året. Sedan dess har vi lagt ut Dagens andakt varje dag i fjorton år. Många dagar är Dagens andakt det mest lästa inlägget på vår sida.

Ett annat återkommande inslag på vår sida har varit UTMANINGEN för att stimulera Guds folk att läsa Guds ord. Vi har omväxlande läst "Gamla Testamentet  på två år" och "Nya Testamentet och Psaltaren på ett år" och vi har haft hundratals läsare som varje dag fått dagens kapitel med kommentarer i ett mejl. 

Orsaken till att vi startade hemsidan var att vi ville vara en röst på nätet för klassisk kristen tro som utgår från att Bibeln är Guds ord. 

Vi vill genom hemsidan förmedla uppbyggelse och stimulera till bibelläsning i en tid där både bibelläsningen och bibeltron har avtagit i vårt land.

Skriv gärna en hälsning och gratulera fjortonåringen!

Förutom hemsidan vill vi fortsätta att förkunna och undervisa i tal och skrift. I tal genom att tala på Bibelhelger och mötesserier och i skrift genom att skriva böcker och studiehäften. Vi vill också vara med och sprida övrig kristen litteratur än vår egen till "uppbyggelse, förmaning och tröst" (1 Kor 14:3). Du kan läsa mer om böckerna i vår webbshop som du också finner på www.rupeba.se

Men veckan har inte bara varit födelsedagsfirande. Vi har även passat på att fira vår bröllopsdag. Det var 53 år sedan vi gifte oss den 29 mars 1969.

Under veckan har vi haft ett antal mentorssamtal och just nu på söndagsmorgonen befinner vi oss på Frälsningsarmén i Lidköping för en bibelhelg. Under lördagen var vi samlade en heldag med bibelstudier tillsammans med många deltagare från Lidköping och några tillresta från olika delar av landet. Vi mötte en grupp människor som var extremt motiverade och mottagliga för att studera Bibeln. Idag har vi en förmiddagsgudstjänst som avslutar bibelhelgen och sedan bär det iväg hemåt Västerås igen och en ny vecka.

Med önskan om en välsignad ny vecka!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: