10 apr. 2022

Tidig söndagsmorgon i Västerås 10 april

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Det första kvartalet av 2022 har varit en intensiv period för vår del. Av årets första tretton helger har vi varit ute och förkunnat/undervisat på olika platser i åtta helger. Nu räknar jag med att vi går in i en något lugnare period.

Den här veckan har vi varit ute på mentorssamtal och vi har också haft besök av Stockholmssonen med barnbarn.

Igår var det en speciell dag. Det var den sista samlingen för OBF, Officersbarnens förening. Att vara barn till frälsningsofficerare har alltid haft sina speciella problem och glädjeämnen. Man kanske fick flytta ofta och byta skola. Man hade föräldrar som gick omkring i "konstiga" kläder. Det var helt enkelt så att man kände sig "udda" i många sammanhang. OBF bildades 1937 och hade som syfte att "odla och befrämja samhörighetskänslan bland officersbarn".

Då vi var unga upplevde vi det som väldigt spännande och attraktivt att få vara med i OBF. Speciellt att få vara med om OBF:s årliga julfest. Det fanns en åldersgräns på fjorton år och då jag fick gå på den första julfesten kändes det att nu får jag äntligen vara tillsammans med de stora ungdomarna. Vi såg verkligen fram till att få vara med på julfesten för första gången.

OBF har tydligen inte haft samma dragkraft på kommande generationer. Officersbarnen blev äldre och äldre och då vi numera samlas en gång per år är majoriteten pensionärer. "Barnen" har blivit gamla. Det brukar komma ganska många till den årliga festen. En del är fortfarande aktiva i Frälsningsarmén medan det för andra är OBF den enda anknytningen till Frälsningsarmén. Igår hade vi alltså den sista samlingen för OBF. Den hölls på Templet i Stockholm (bilden) och därefter lägger man ned föreningen.

Men idag är det söndag och idag återvänder vi till Templet i Stockholm. Frälsningsarméns internationella Stabschef (Generalens närmaste man) besöker Stockholm. Först är det öppen gudstjänst klockan 11.00 och efter en lättlunch är det Officersmöte. Sedan är det dags att återvända till Västerås och en ny vecka.

Jag önskar dig en välsignad ny vecka där vi på ett speciellt sätt ska minnas Jesu lidande, död och uppståndelse.

Peter Baronowsky

Inga kommentarer: