9 okt. 2022

 





Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet


Hösten är här (Bild 1). Bilden är från en höstpromenad i fredags på Björnö inte så långt från där vi bor.

Den här helgen har vi förmånen att gästa Frälsningsarmén i Uppsala (Bild 2).
På lördagen deltog vi i Gudstjänsten på tigrinja för den eritreanska gruppen. Jag berättade om några händelser från vår tid i Lettland och Rut predikade (Bild 3).

Som vanligt hade vi dukat upp vårt bokbord. Vi brinner för att stimulera Guds folk att läsa Guds Ord. Förr kallade man de väckelsekristna för "läsare" för att de läste så mycket i Bibeln. Man kallar oss inte längre för läsare av den anledningen att vi inte längre är läsare. Många ibland Guds folk idag tar in inspiration från alla möjliga andra håll och blir inte längre formade av Guds Ord. Jag blev positivt överraskad över att det blev sådan trängsel runt bokbordet av dem som talar tigrinja. Antagligen är det många av dem som förstår svenska.

I morgon förmiddag svarar vi för mötesledning och predikan. Vi kommer även att sjunga duett. Musikkåren spelar också. Välkommen till kåren i Uppsala kl.11:00 om du finns i närheten.

Den gångna veckan har vi också avslutat en serie bibelstudier från Apostlagärningarna. Vi publicerade det första avsnittet på Facebook och rupebabloggen den 12 september, och har sedan lagt ut tre bibelstudier i veckan fram till i fredags denna vecka.

Den bibelstudieserien skrev jag först till norska Krigsropet. Jag hade under flera år möjligheten att publicera en ny serie bibelstudier varje termin. De serierna presenterades som Krigsropets Bibelskola (Bild 4). 

Serien om Apostlagärningarna finns också tillgänglig som ett studiehäfte. Jag har också kompletterat varje avsnitt med samtalsfrågor. Det studiehäftet passar bra för samtalsgrupper och Bibelgrupper. Du kan läsa mer om det och alla våra andra studiehäften i vår webbshop: www.rupeba.se.

Med önskan om en ny välsignad höstvecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: