14 apr. 2023

Daniel mötte en ljus gestalt


- Eva Marklund i Inblick -

Västeråsaren Daniel Jakobsfrid växte upp i en kristen familj i Odensbacken utanför Örebro där han som barn och ungdom gick i pingstkyrkans olika aktiviteter. – Jag gick i söndagsskola, barnkör, scouterna och var med på kyrkans ungdomssamlingar, men allt kändes mest som en plikt. Jag hade ingen egen övertygelse, säger han. Idag är han övertygad om att Gud finns och vill använda honom.

Daniel tyckte att skolan var en jobbig tid i livet och mådde inte alls bra under gymnasietiden. År 2004 – året efter studenten – hade han kört slut på sig själv och var mentalt helt uppgiven.

– Jag åkte till en konferens på Björkenäsgården tillsammans med mina föräldrar och satt där på ett möte. Jag hade bestämt mig för att strunta i allt med Gud och sa till honom “jag ger det här mötet en chans och sedan skiter jag i dig”, berättar han.

Daniel berättar att en man som medverkade i mötet plötsligt fick ett kunskapens ord, ord från Gud att förmedla till någon i mötet.

– Han sa att det fanns en ung person där som precis hade sagt ”nu skiter jag i dig” och som nu tänker “Gud, lägg av. Vad är det här?”

Daniel blev helt ställd eftersom det var precis så han tänkte inom sig. Efter att flera kunskapens ord förmedlats blev han till slut övertygad om att orden verkligen var från Gud till honom och sa då halvhögt ”jag går väl fram då”.

– Då tittade min mamma på mig och sa förvånat: “Vadå? Handlar detta om dig?”

Daniel sprang fram och fick förbön. Den stunden betraktar han som sin riktiga omvändelse.

– Mitt liv har inte varit utan hinder och svårigheter efter det beslutet, men jag är numera övertygad om att Gud kan använda mig.

Inga kommentarer: