4 apr. 2023

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

 

- Sven Almkvist på Världen i dags ledarsida -
(Bildtext: Om en församling väljer att bejaka samkönade par i sin gemenskap äger man rätt att göra så. Men det kommer inte att ske utan konsekvenser, menar ledarskribenten. Foto: Lightstock)

"Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter ska tolkas och tillämpas i tiden. Naturligtvis får det stora konsekvenser när ledande pastorer i större församlingar ändrar kurs i en för många viktig och känslig fråga, och särskilt då om den nya tolkningen är i motsatt riktning mot den tidigare. 

När nu Filadelfiaförsamlingen i Stockholms föreståndare öppnar upp dörren för en ny och mer inkluderande syn på att även de som lever i samkönade relationer kan vara ledare i en församling, om de är lämpliga, är detta inte en liten sak.

Om en församling väljer att bejaka samkönade par i sin gemenskap, och därmed slutar förkunna omvändelse från den livsstilen, äger man faktiskt rätt att göra så. Men det kommer inte att ske utan konsekvenser".

Läs mer här: https://www.varldenidag.se/ledare/hbtq-fragan-kommer-att-splittra-manga-frikyrkor/repwbi!aBoIEFcVYIzn@Gs67NwJug/

Inga kommentarer: