17 apr. 2023

SVT visade livsberättelse om mördare som blev frälst

 


- Ingrid Byström i Världen idag - (Bildtext: Det diakonala arbetet i S:ta Clara kyrka uppmärksammades i SVT under påskhelgen. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT)

Under påskhelgen sände SVT livsberättelsen om Charbel Ayoub som frikändes för ett mord han begått men som till slut valde att erkänna och ta sitt straff. Gemenskapen i S:ta Clara kyrka hjälpte honom på vägen till ett liv i verklig frihet.

Från mörker till ljus är titeln på en dokumentär som sändes i SVT på påskdagen och som uppmärksammar S:ta Clara kyrkas utåtriktade engagemang för missbrukare och hemlösa i Stockholm.

– För många har den här platsen kommit att innebära ett livsavgörande mirakel – att livet har vänt från hopplöshet till hopp, säger reportern i programmet.

I programmet berättar Charbel hur han blev fri och förlåten av Gud när han erkände ett mord han tidigare frikänts ifrån. Han hade börjat känna dåligt samvete och sökte efter sanningen och Gud.

– Just då hörde jag en röst som säger: ”Charbel, ditt hjärta är ett rövarhjärta”, förklarar Charbel.

Han förstod att det var Jesus som talade, gick ner på sina knän och sade: ”Det stämmer, Herre Jesus. Vi är två som känner till sanningen.”

Läs mer här: https://www.varldenidag.se/nyheter/svt-visade-livsberattelse-om-mordare-som-blev-fralst/repwdk!uT49zZJxHKf08q9YsMI6Lw/

Inga kommentarer: